Belföld

Választás 2020: Panaszkodnak a külföldről szavazók, rosszul összeállított szavazólap-csomagokat kaptak

Van akinél hiányos a lista, van akinél csak a pártok felének listája érkezett meg, de az kétszer

Nyitókép: dennikn.sk/Jakub Rajniak

 

A külföldről szavazó szlovák állampolgároktól több esetben is olyan visszajelzések érkeznek, hogy nem megfelelően összeállított szavazólap-szériákat kaptak kézhez. A 25 induló párt listái helyett előfordul, hogy kétszer is bekerült a borítékban az ĽSNS listája, más nem kapta meg az OĽaNO, a PS/Spolu, vagy épp Kotlebáék listáját. 

 

A Belügyminisztérium emberi hibára hivatkozik, hiszen a listákat a községi/városi hivatalok ezzel megbízott dolgozói küldik el a külföldi szavazást kérvényezőknek.

 

Hirdetés(X)

A PS/Spolu már jelezte is, hogy óvást nyújt be az ügyészségre és a választásokat és a politikai pártok finanszírozását ellenőrző állami bizottságnak a keveredések miatt.

 

Egy besztercebányai esetnél az illetékes hivatali dolgozó azzal kért elnézést a hibásan összeállított szavazólapok miatt, hogy azokat olyan dolgozók állították össze, akik a munkaügyi hivatal aktivációs programján keresztül segítenek be a városban.

 

A Belügyminiszétrium azt javasolja, hogy aki nem megfelelően összeállított szavazólapcsomagot kapott, az e-mailben jelezze a hivatalnak, ahonnan kiküldték neki a dokumentumokat (községi vagy városi hivatal, esetleg a minisztérium), valamint a volby@minv.sk címre is.

 

dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás