Nyitókép forrása: maszol.ro/illusztráció

 

Megint meleg légtömegek érkeznek térségünkbe, ami kissé nyirkosabbá, csapadékosabbá teszi az időjárás. Pénteken azonban továbbra is a napsütésé lesz a főszerep.

 

Az ország nagy részén derült idő várható, de Nyitra, Besztercebánya és Kassa megyében elsőfokú riasztás van érvényben köd és jegesedés miatt. A többi megyében a riasztás csak péntek este 18 órától érvényes.

 

A Szlovák Meteorológiai Intézet egész napos hatállyal sárgafigyelmeztetést adott csúszós utak miatt is, kivételt csak Zsolna megye jelent, az is csak napközben, estére ott is érdemes lesz körültekintőbben közlekedni.

 hirdetes_810x300  

 

Országszerte napsütés várható, Pozsonyban és az Erdőháton növekedhet meg érdemben a felhőzet. Elvétve futó hózáporra vagy hószitálásra is számítani lehet, amely jegesedést idézhet elő.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Pozsonyban, Léván és Királyhelmecen 2, Dunaszerdahelyen és Komáromban 3, Nagykürtösön, Rimaszombatban, Rozsnyón és Kassán 1, Nagymihályon pedig 1 fokos nappali csúcs várható.

 

Enyhe déli szélre lehet számítani (20 km/óra).

 

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!