Nyitókép forrása: bystricoviny.sk

 

A gazdasági minisztérium hivatalos álláspontja szerint a Besztercebánya megyében általános autóbusz-probléma nem az állam és nem a kormány hibája, hanem kizárólag a megye vezetéséé. Felszólította a megye önkormányzati vezetését, hogy „ne akarják a kormány vádolásával leplezni tehetetlenségüket”.

 

Besztercebányában egyelőre meg nem becsülhető ideig nem járnak az autóbuszok, miután a monpolhelyzetben lévő SAD Zvolen felmondta a megyével kötött szerződéseket. Az SAD Zvolen 40 százalékos tulajdonosa az MH Manažment, ami viszont teljes egészében egy állami vállalat. Épp ezért érthetetlen, az állam miért nem tesz semmit a kérdésben.

 

Ennek ellenére a minisztérium állítja, negyven százalékos tulajdonrész mellett is tehetetlen, és a két szerződő félnek kell egyezségre jutni. Mi több, a megyét vádolta meg, hogy „tisztában volt, milyen irányba vezethet a probléma”, mégsem előzték meg. Ugyanez azonban elmondható a minisztériumról is.

  hirdetes_300x300   

 

A megye állítása szerint a minisztérium valótlanságot állít, amikor arról beszél, hogy többször is felszólították a megyét a kiegyezésre. Hozzátették, hogy az állami MH Manažment képviselőit szintén meghívták az SAD Zvolennel folytatott pénteki tárgyalásra, ám ők nem jelentek meg. Most amiatt neheztelnek a kormányzatra, hogy megoldások keresése helyett a kormánytisztviselők „csak üzengetnek a médiában“.

 

További részletek alábbi cikkünkben: 

 

Mától nem járnak a zólyomi SAD buszai Besztercebánya megyében. Lunter és Pellegrini egymásnak üzenget

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.