Nyitókép: DenníkN

 

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke ma a TA3 Politikában (V politike) című műsorában azt mondta, hogy az utolsó parlamenti ülés méltóságteljes volt. Néhány ellenzéki politikus szerint azonban ittasan vezette az ülést, amit Danko határozottan tagad.

 

„Az ülés méltóságteljes volt, a szlovák himnusszal végződött. Ami méltatlan volt az az, hogy Igor Matovič barátai birkákat hoztak a parlament épülete elé. Az ő stílusa arról szól, hogy az embereket kriminalizálja és egymásra haragítja. Politikus vagyok, aki sokat elbír, de én is csak ember vagyok, így egyszer már kirohantam rá a parlamentben. A nézők azonban nem tudják, hogy a kulisszák mögött találkoztunk és kezet fogtunk“

 

– mondta Danko.

 hirdetes_810x300  

 

A parlament elnöke azt is elmondta, hogy az államfőt akkor fogja tisztelni, ha befejezi a Progresszív Szlovákia protezsálását.

 

„A PS nem irányíthatja az elnöki irodát, az államfő asszony pedig nem teljesítheti az álmaikat”.

 

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy Istentől kapott ajándéknak tartja, hogy lehetőséget kapott a politikában, hogy Robert Ficoval és Peter Pellegrinivel tárgyalhatott, hogy ennyi mindent megtanulhatott az elmúlt négy évben és megváltoztathatta az emberek életét. Bugár Bélával kapcsolatban azt mondta, hogy tudott vele kormányozni, mivel a Most-Híd soha nem akart autonómiát a magyaroknak.

 

Matovič: az a feladatom, hogy tükröt tartsak a politikusok elé

 

„Ha 2,2 millió munkás berúgva jött volna munkába, mint Danko a parlamentbe, akkor azonnal kirúgták volna őket”

 

– jelentette ki Igor Matovič a műsorban, majd hozzátette: szerinte parlamenti képviselőként az is a feladat, hogy tükröt tartson a politikusok elé. Matovič a legaktívabb parlamenti képviselőként volt kiértékelve, aki a legtöbb törvénymódosítást nyújtotta be.

 

Hlina: az OĽaNO rendszeresen istabil parlamenti frakcióval rendelkezik

 

Alojz Hlina nem zárta ki az ellenzéki együttműködés lehetőségét, ugyanakkor nehezményezte, hogy az OĽaNO rendszeresen istabil parlamenti frakcióval rendelkezik, ahonnan sokan kilépnek és új pártot alapítanak. Matovič erre reagálva azt mondta, hogy ha el is mentek tőlük emberek, soha nem mentek át a másik oldalra, mint pl. Boris Kollár esetében…ezért most is garanciát vállal.

 

Alojz Hlina és Igor Matovič. Kép: reprofoto (TA3)

 

Hlina a KDH-t kiemelve hangsúlyozta, hogy az ország megérdemel egy olyan pártot, ahol nem kell előre aláírt biankó csekket kiállítani.

 

Matovic a műsorban kizárta annak lehetőségét, hogy kormányra lépjen olyan párttal, amely előterjeszti az azonos neműek regisztrált partnerségének es az örökbefogadásnak a kérdését. Hlina figyelmeztetett, hogy a képviselők szabad mandátummal rendelkeznek, így lehetetlen kizárni, hogy bárki akar egyéni indítványként beterjessze. Ugyanakkor ő is hangsúlyozta, hogy ez a kérdés nem szerepelhet az esetleges közös választási programban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!