Nyitókép: nepszava.hu

 

Világszerte napról napra jelennek meg új hírek a veszélyes koronavírus terjedéséről és a vírusban elhunyt áldozatok számának növekedéséről.

 

Az új koronavírusos fertőzés a kínai Vuhan városában indult útjára múlt év decemberében. A vírus Kínában eddig 81 emberéletet követelt és mintegy 2000 embert fertőzött meg. A vuhani koronavírus amellett, hogy tüdőgyulladást okoz, emberről emberre terjed.

 

 hirdetes_810x300  

Kínából tért haza

 

A Korzár információi szerint néhány nappal ezelőtt Kassán a fertőző betegségek osztályán karanténba helyeztek egy fiatal nőt, aki Kínából tért haza.

 

 „A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) infektológiai klinikáján kórházi ellátásban részesítettek egy pácienst, aki nemrégiben a koronavírus-járávány kiindulópontjának számító régióból tért haza. A pácienst izolálták, az állapotot stabilizálták a klinikai tünetei pedig negatívnak bizonyultak. Egyelőre annyit tudni, hogy B-típusú influenzája van, a levett mintákat pedig külföldön vizsgálják”

 

– tájékoztatott a kórház szóvivője és PR menedzsere, Ivana Vaněková.

 

Nem minden esetben szükséges a szűrővizsgálat

 

Vaněková rámutatott arra, hogy amennyiben az ember az érintett kínai régióból tér vissza és nincs semmilyen egészségügyi problémája, akkor nincs szüksége semmilyen szűrővizsgálatra.

 

„Amennyiben egészségügyi gondjai vannak, akkor először a körzeti orvosához kell fordulnia, aki megítéli a páciens egészségügyi állapotát. Amennyiben a páciens vírusgyanús, a körzeti orvosa az infektológiai osztályra küldi. Ilyen esetekben a főhigiénikus aktuális szakmai iránymutatása szerint járunk el“

 

– tette hozzá a szóvivő.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.