Emőd
  • HUF: 346.24
  • USD: 1.18
  • 23 °C
  • 34 °C
Belföld

A koronavírus-járvány sújtotta régióból tért haza az a kassai nő, akit jelenleg izolálva tartanak

A levett mintákat jelenleg külföldön vizsgálják.

Nyitókép: nepszava.hu

 

Világszerte napról napra jelennek meg új hírek a veszélyes koronavírus terjedéséről és a vírusban elhunyt áldozatok számának növekedéséről.

Hirdetés(x)

 

Az új koronavírusos fertőzés a kínai Vuhan városában indult útjára múlt év decemberében. A vírus Kínában eddig 81 emberéletet követelt és mintegy 2000 embert fertőzött meg. A vuhani koronavírus amellett, hogy tüdőgyulladást okoz, emberről emberre terjed.

 

Kínából tért haza

 

A Korzár információi szerint néhány nappal ezelőtt Kassán a fertőző betegségek osztályán karanténba helyeztek egy fiatal nőt, aki Kínából tért haza.

 

 „A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) infektológiai klinikáján kórházi ellátásban részesítettek egy pácienst, aki nemrégiben a koronavírus-járávány kiindulópontjának számító régióból tért haza. A pácienst izolálták, az állapotot stabilizálták a klinikai tünetei pedig negatívnak bizonyultak. Egyelőre annyit tudni, hogy B-típusú influenzája van, a levett mintákat pedig külföldön vizsgálják”

 

– tájékoztatott a kórház szóvivője és PR menedzsere, Ivana Vaněková.

 

Nem minden esetben szükséges a szűrővizsgálat

 

Vaněková rámutatott arra, hogy amennyiben az ember az érintett kínai régióból tér vissza és nincs semmilyen egészségügyi problémája, akkor nincs szüksége semmilyen szűrővizsgálatra.

 

„Amennyiben egészségügyi gondjai vannak, akkor először a körzeti orvosához kell fordulnia, aki megítéli a páciens egészségügyi állapotát. Amennyiben a páciens vírusgyanús, a körzeti orvosa az infektológiai osztályra küldi. Ilyen esetekben a főhigiénikus aktuális szakmai iránymutatása szerint járunk el“

 

– tette hozzá a szóvivő.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Angelika
2020. jan. 28. 15:49

Meg a vizsgálatok fojnak az egész slovakiai nagy üzleteket bekel zárni és minden kisiskolás nagy iskolákat ovodakat, legalábbis ez volna helyes döntés

Laci
2020. jan. 28. 19:03

Sokaig gondolkoztal ekkorra baromsagon?! 😊

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket