A Transparency International Szlovákia közzétette a parlamenti választásokon induló pártok átláthatóságát saját választási kampányukat illetően.

 

A magyarokat is megszólító két fő párt, a Most-Híd és az MKÖ ezen egyáltalán nem szerepelt fényesen. Mi több, a Bárdos Gyula vezette Magyar Közösségi Összefogás négyes osztályzatot kapva hátulról a harmadik helyen végzett. Tőlük csak a Smer és Harabin pártja ért el rosszabb eredményt.

 

TIS: Súlyos kérdések a Magyar Közösségi Összefogás kampányának finanszírozása körül

 

 hirdetes_400x285  

De nincs oka az elégedettségre a Most-Hídnak sem, hiszen a többi párt összehasonlításában ők is csak hármas osztályzatot kaptak.

 

Forrás: Transparency International Szlovákia

 

Bugár Béla pártja a kampány szervezettségének mértékét illetően ötös osztályzatot kapva egyenesen megbukott. A TIS ugyanúgy megbuktatta az MKÖ-t is, őket a rend kedvéért a kampányidőszakot megelőző hónapokat illetően. Csak emlékeztetnénk, hogy a Menyhárt József vezette MKP-nak már a Menyhárt csúfos leszereplésével zárult államfőválasztási kampányban is komoly gondjai voltak a törvény betartásával.

 

Amikor erre a Körkép.sk figyelmeztetett, Menyhárt egyenesen perrel fenyegette meg portálunkat.

 

Menyhárt József megint elkésett és a törvény betartása is gondot okoz számára

 

A TIS szerint egyébként a legáttekinthetőbb kampánya pénzügyi szempontból a PS/Spolu-nak van, akik egyes osztályzatot érdemeltek. Második helyen az SaS végzett.

 

TIS: Súlyos kérdések a Magyar Közösségi Összefogás kampányának finanszírozása körül

 

A TIS a felmérésben a pártok bevételeiről, kiadásairól, vezetőik anyagi helyzetéről és a weboldalukon található információk alapján rangsorolta a pártokat egy hónappal a választások előtt.

 

Körkép.sk

 

Honnan van a pártoknak pénzük kampányra?

 

Összefogás: Még transzparensebb kampányt!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!