Nyitókép: webnoviny.sk

 

Nagyszombat megye elutasította a D4R7 Construction által épített nullás körgyűrű egyes útszakaszainak, illetve hidakat is érintő részének az átvételét.

 

A műszaki átadás során ugyanis kiderült, hogy az építkezés több helyen nagyon gyenge minőségű.

 

„Egészen pontosan az R7-es gyorsforgalmi út Misérd – Gelle (Dunajská Lužná- Holice) szakaszáról van szó.“

 

 hirdetes_810x300  

A megyének januárban kellett volna átvennie a tíz útszakaszt.

 

A munkák elvégeztével az építkezési vállalat kénytelen kijavítani a sérült II. és III. osztályú útszakaszokat és hat felüljárót, hidat is. Nagyszombat megye egyelőre csak egy, már kijavított útszakaszt és egy hidat vett át saját kezelésébe.

 

A kivitelező nem végzett kellő minőségű munkát

 

A műszaki átadás eredménye nagyon rosszul végződött a kivitelező számára. Több hibára is fény derült, melyet ki fog kelleni javítaniuk.

 

 „A kérdéses útszakaszokon nem megfelelő minőségű a vízelvezetés, a csatornák alá vannak mosva, az ereszkedők eróziónak vannak kitéve, a korlátok nem megfelelőek, a gyűjtőkosarak tele vannak szeméttel, a híd nyílászárói el vannak tömődve, az útszakasz pedig szennyezett és kavicsos,“

 

magyarázta a megye.

 

Hozzátette, hogy a hidakhoz hiányzik a technikai dokumentáció, így nem világos, mikor volt a fő ellenőrzés, nincs meg hozzá használati utasítás, sem az építkezési napló.

 

Félnek, hogy egészségre káros szemetet is beépítettek

 

A megye fél attól is, hogy a kivitelező nem megfelelő építkezési anyagot használt. Korábban ugyanis már felmerült a gyanú, hogy a konzorcium a nullás körgyűrű építésénél veszélyes hulladékot is beépített az alapokba.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.