Nyitókép: aktuality.sk

 

A közszolgálati RTVS letiltotta a már elkészített híranyagokat, melyekben Andrej Danko és Alena Zsuzsová félreérthetetlen, légyottot egyeztető telefonbeszélgetéséről lett volna szó. Az RTVS két ismert riportere Michal Katuška és Erik Potocký ezért felmondott a társaságnál.

 

A Omediach.com információi szerint a közmédia rádiós adásaiban már hosszabb ideje feltűnően körültekintően járnak el az Andrej Dankot érintő témáknál, olyannyira, hogy ha olyan hírről kellene beszámolni, ami árthat az SNS elnökének, akkor vagy csak nagy szűkszavúan, vagy egyáltalán nem számolhatnak be.

 

Ezzel szemben a választások előtti témákban igencsak bőkezűen bánnak az SNS-nek szánt idővel és térrel – emlékezzünk csak azokra a néhányórás beszámolókra, melyekben az üdülési hozzájárulásokat reklámozták.

 hirdetes_300x300  

 

Kedd este a ‘Rádiožurnál’ adásban 18 órakor csak egy rövid felolvasott hírben számoltak be Danko és Zsuzsová telefonbeszélgetéséről. A kedd esti, 22 órakor sugározandó adásba már egy teljes riport volt elkészítve, azonban adásba nem került, a vezetés ugyanis letiltotta azt.

 

A reggel 7-órási Rádiožurnál-ba, amelyben általában a legfontosabb napi események kerülnek bele, szintén el volt készítve a vonatkozó riport, melyet ugyancsak nem engedtek adásba kerülni.

 

A rádiós hírszerkesztés két kulcsembere Michal Katuška és Erik Potocký ezért az Omediach információi szerint csütörtök reggel felmondott az RTVS-nél.

 

A közmédia tagadja, hogy letiltották volna a már elkészített riportokat. Erika Rusnáková, az RTVS szóvivője szerint az illetékes szerkesztőhölgy nem érkezett a szükséges nyilatkozatok beteremtésével, ezért figyelembe véve a kampányidőszakot, igyekeztek nem beavatkozni.

 

Az RTVS igazgatója, Jaroslav Rezník az SNS teljeskörű támogatásával került jelenlegi pozíciójába, ezért az elmúlt években többször is felmerült a gyanú, hogy elfogultan kezelik Andrej Danko és az SNS ügyeit, témáit.

 

omediach.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!