Nyitókép: TASR/Erika Ďurčová

 

A zsolnai kórházból a Turócszentmártoni Egyetemi Kórház infektológiai osztályára szállították azt a két szlovák férfit, akik a koronavírus tüneteit észlelték magukon.

 

Katarína Kapustová, a Turócszentmártoni Egyetemi Kórház igazgatóságának alkalmazottja elmondta, hogy a két férfi három hetet töltött Kínában, 1500 kilométerre a koronavírus epicentrumának számító Vuhantól.

 

 hirdetes_400x285  

„A két férfi Sanghajon keresztül repült Frankfurtba, ahonnan autóval utaztak tovább Szlovákiába. Az utazás során bágyadtságot és kaparást éreztek a légcsövükön, ezért már Frankfurtban megnézették magukat egy orvossal. Mivel a két férfi nem mutatta az akut légzőszervi megbetegedés súlyosabb tüneteit, ezért azt tanácsolták nekik, hogy utazzanak haza és vizsgáltassák ki magukat. Zsolnán azonnal a sürgősségi osztályra mentek, majd innen – tekintettel az utazási kórtörténetükre – szigorú karanténfeltételek között a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházba szállították őket”

 

– tette hozzá Kapustová.

 

A két karanténban fekvő férfi mellé külön ápolókat rendeltek, akik rajtuk kívül más betegekkel nem fognak foglalkozni.

 

„A kórházi kezelésük szigorú karanténrendelkezések mellett folyik. Mindkét férfitől vettek vérmintákat, amelyeket a berlini speciális laboratóriumban fognak kivizsgálni. A két férfinak egyelőre könnyű vírusra utaló tünetei vannak, nincs lázuk és intenzív kezelésre sincs szükségük“

 

– mondta Kapustová.

 

A két férfi csütörtökön jelent meg a zsolnai kórházban.

 

„A recepción azt mondták, hogy Kínában voltak és a koronavírus tüneteit észlelik magukon. A két férfit azonnal izolálták, és nem érintkezhettek a többi beteggel”

 

– magyarázta Lenka Záteková, a zsolnai kórház szóvivője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.