Nyitókép: FB BA NAM

 

Pozsonyban február elejétől már nem egy magáncég fogja elvontatni az autókat, hanem a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB).

 

A főváros 2005-ben a gépjárművek elvontatásával a DPB-t bízta meg. A DPB azonban 2014-ben koncessziós szerződést kötött a vontatószolgáltatást biztosító Car Towing, a.s. vállalattal, amivel a gépjárművek elvontatásának kötelességét erre a cégre ruházta át.

 

 hirdetes_300x300  

Mivel ez a megoldás jogi szempontból rendkívül sok vitát és kétséget váltott ki, ezért a főváros és a DPB megegyezett abban, hogy az autók elvontatását egy éven keresztül 2020. február 1-től ismét a DBP fogja biztosítani Pozsonyban.

 

Az elvontatott gépjárműveket a Rozsnyói utca (Rožňavská) 19. szám alatt található járműtelepre szállítják. A jármű átvételekor először a városi rendőrség kirendeltségét kell meglátogatni, utána pedig a Pozsonyi Közlekedési Vállalatét. Mindkettő a járműtelep bejáratánál helyezkedik el.

 

Az elvontatott autót bármikor át lehet venni. Az elvontatás ára 99 euró, amit a vontatószolgálat helyszínén készpénzben vagy kártyával is ki lehet fizetni. A vontatószolgálat elérhető a +421 2 5950 4444-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen.

 

bratislavskenoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!