Nyitókép: SME

 

Hiába került vizsgálati fogságba, onnan is tovább irányította saját vállalkozásait. Marian Kočner a rács mögül is pontos utasításokat adott családjának arról, hogyan mentsék át a Pozsony belvárosában található több százezer euró értékű ingatlanjait, hogy azok ne kerüljenek az igazságszolgáltatás kezébe.

 

Minderről a Kočner által papírra írt, eddig ismeretlen titkos üzenetek tanúskodnak.

 

„Szia család, néhány utasítás az elkövetkező napokra,“

 

 hirdetes_300x300  

kezdi Kočner a levelet.

 

Mik azok a „motákok“, azaz üzenetek?

 

„Titkos üzenetek a börtönből. Levél, melyet tekercsbe csavart, kicsire összehajtott, vagy valamilyen tárgy köré csavart és úgy csempészett ki a börtönből.“

 

Épp ezekkel az utasításokkal kapcsolatos bűncselekmények miatt razziázott a rendőrség csütörtökön Kočnernál és munkatársainál.

 

Az ingatlanok átruházása miatt a rendőrség még novemberben eljárást kezdett, de vádemelésre végül nem került sor.

 

A mostani üzenet Kočner fiatalabbik lányának, Andreának az iPhonejából került elő, melyet 2018. Október 16-án foglalt le a rendőrség.

 

„Andy, a helyemre lépsz a „Správa a inkaso pohľadávok“ cégben, melynek tulajdonában vannak a Cintorínska (Temető) utcai ingatlanok (lakások, üzlethelyiségek), melyek fokozatosan eladásra kerülnek,“ írja Kočner.

A Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával kapcsolatos nyomozati anyagokat az oknyomozó újságírók nemzetközi szervezete, az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) szerezte meg, és tette közzé egyes kiválasztott médiumok számára további vizsgálatra.

 

Megerősítik Tóth szavait

 

Az üzenet nincs dátumozva, de Andrea Kočnerová 2018. Szeptember 5-én fotózta le a mobiljával. Annak tartalma pontosan fedi a későbbi időszak történéseit.

 

Az egész ügyről bővebben a SME számol be.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.