Nyitókép: FB Polícia Prešovský kraj

 

Több mint száz embert kellett evakuálni egy bártfai 11 emeletes lakóházból, miután szombatra virradóra elkezdett szivárogni a víz, majd az elektromos vezetékek is kigyulladtak. A város rendkívüli állapotot hirdetett.

 

A Tűzoltó- és Mentőszolgálat Kerületi Igazgatóságának tájékoztatása szerint összesen 108 embert kellett a lakóházból evakuálni, ebből 45 lakost a tűzoltók segítettek ki a lakásból, 7 lakost pedig a tűzoltóautók segítségével menekítettek ki. A többiek egyedül, segítség nélkül hagyták el a füstben úszó lakásokat. 17 lakost, köztük négy gyermeket a helyszínre érkező mentősöknek kellett ellátniuk, ugyanis belélegezték az égésterméket.

 

 hirdetes_300x300  

A helyszínre egy evakuációs autóbusz is érkezett, amelyben a lakóházból evakuált lakosok gyülekeztek.

 

Štefan Hij, a bártfai városi hivatal sajtóosztályának munkatársa a TASR-nek megerősítette, hogy a városban reggeltől rendkívüli állapotot hirdettek és a válságstábot is összehívták.

 

„A lakóház néhány lakosa saját magának keres ideiglenes szállást a családtagjainál és az ismerőseinél. Azok, akik nem tudnak hova menni, egy helyi alapiskola tornatermében kapnak ideiglenes szállást. Ezt követően a városon belül fogunk nekik szállást keresni”

 

– jelentette ki Hij.

 

A lakók a rendőrök kíséretében a személyes holmijaikat elhozhatják a lakásból, de egyelőre nem térhetnek vissza, ugyanis a füst még nem távozott az épületből. A tűz szerencsére a lakásokat nem érintette, ugyanis a felvonóaknában és a folyosón keletkezett.

 

Hij mindenkit biztosított arról, hogy az önkormányzat mindent megpróbál megtenni azért, hogy a helyzetet a lehető legjobban és leggyorsabban meg tudják oldani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!