Nyitókép: refresher.sk

 

A Szlovák Posta a koronavírus miatt február 4-től, azaz keddtől felfüggeszti azoknak a nemzetközi levélküldeményeknek, illetve EMS (Express Mail Service) csomagoknak és küldeményeknek a kézbesítését, amelyeket az ügyfelek Kínába, Makaóba vagy Hongkongba szerettek volna küldeni.

 

A Szlovák Posta ezt az intézkedését a nemzetközi légi közlekedés korlátozásával magyarázza, ugyanis a légi közlekedés az egyik legfontosabb eszköz a nemzetközi posta szállításához.

 

 hirdetes_810x300  

 „Ezt az intézkedést a Szlovák Posta a többi országhoz hasonlóan vezette be a Kínából érkező és a Kínába tartó nemzetközi járatok felfüggesztése vagy megváltoztatása miatt. Ennek az intézkedésnek a célja a koronavírus terjedésének megakadályozása“

 

– mondta Eva Rovenská, a Szlovák Posta szóvivője.

 

Rovenská elmondása szerint a Kínából Szlovákiába érkező csomagok terén maximum késésre lehet számítani. A kínai kormány ugyanis elrendelte, hogy a Kínai Postának kötelezően fertőtlenítenie kell az összes olyan küldeményt, amelyek Vuhanból vagy Vuhanon keresztül érkeznek. A szóvivő ismét kiemelte, hogy az Ázsiából érkező csomagok nem veszélyesek, mivel ezekben a koronavírus túlélésének esélye nulla.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.