Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

A Bazini Specializált Büntetőbíróságon ma folytatódott a Kuciak-gyilkosság főtárgyalása.

 

Marček ügyét külön eljárás keretében fogják tárgyalni

 

  hirdetes_300x300   

A szakértők meghallgatása előtt Ružena Sabová, a szenátus elnöke úgy döntött, hogy a Bazini Specializált Büntetőbíróság külön eljárás keretében fogja tárgyalni Miroslav Marček ügyét.

 

A szenátus elnöke szerint a bíróság azért döntött így, hogy felgyorsítsa az eljárást, Marček ugyanis bevallotta, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot, Martina Kušnírovát és Molnár Péter gútai vállalkozót.

 

„A vádlott őrizetben van, az őrizet viszont meghatározott ideig tart, ami Miroslav Marček esetében két nap múlva le fog járni”

 

– jelentette ki az indoklásában Sabová.

 

Marčekot és Szabót nem tudták száz százalékig azonosítani

 

A délelőtt folyamán azokat az antropológus-kriminológusnők tettek vallomást, akik azoknak a nagymácsédi térfigyelő kameráknak a felvételeit elemezték, amelyek 2018. február 21-én készültek, és amelyek nagy valószínűséggel Miroslav Marčekot és Tomáš Szabót rögzítették.

 

Oľga Petrusová antropológus-kriminológus a bazini Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt kijelentette, nem tudta száz százalékosan azonosítani a térfigyelő kamera felvételein szereplő személyeket Marček és Szabó fényképével. Azt viszont hozzátette, hogy a gyilkosság előtti és utáni napokon nagy valószínűséggel ugyanazok a személyek jártak a településen.

 

Esélyük sem volt a túlélésre

 

Az antropológus-kriminológus szakértők meghallgatása után a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze felolvasta a gyilkosság két áldozatáról, Ján Kuciakról és Martina Kušnírováról készült boncolási jegyzőkönyvet.

 

Eszerint Ján Kuciak két lövést kapott a mellkasába, Martina Kušnírová pedig egyet a fejébe. Sérüléseikbe mindketten azonnal belehaltak, esélyük pedig akkor sem lett volna a túlélésre, ha azonnali orvosi ellátásban részesülnek.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!