Nyitókép: twitter

 

Újabb koronavírus-gyanús esetet regisztráltak Szlovákiában. A Markíza televízió információi szerint a rózsahegyi katonai kórházban fogadtak egy beteget a koronavírusra hasonlító tünetekkel. A hírt a kórház szóvivője, Petra Dišková is megerősítette azzal, hogy további információkat nem áll módjában közölni.

 

Vasárnap napközben kiderült, hogy a korábban Túrócszentmártonban izolált két beteg eredménye negatív a koronavírusra – ők szolgálati úton voltak Kínában, ezért állt fenn a veszélye a gyorsan terjedő kór jelenlétének.

 

Koronavírus: Egyelőre nincs szlovákiai fertőzött

 hirdetes_300x300  

 

Vasárnap este az a két szlovák állampolgár is megérkezett Prágába, akiket 5 cseh állampolgárral együtt hozott haza a cseh kormánygép. A cseh állampolgárokat rögtön a prágai kórházba szállították, ahol karanténba helyezték őket.

 

A két szlovák állampolgárt 14 napos karanténban fogják tartani a besztercebányai Roosevelt Kórházban, ahova mentőautóval érkeztek meg Prágából. Peter Pellegrini vasárnap a TA3 hírtelevízióban azt nyilatkozta, hogy egyik szlovák állampolgár sem mutatja egyelőre a betegség tüneteit.

 

A koronavírus-teszteket a hírek szerint hétfőn reggel abszolválják és lehetséges, ezt követően már csak az eredményekre kell majd várni.

 

A csehek szintén két hétig maradnak karanténban, mivel ez a leghosszabb lappangási idő a vírusnál.

 

VIDEÓ: Így építettek fel Kínában egy egész kórházat tíz nap alatt

 

Rohamosan nő a betegek és az áldozatok száma

 

Eközben Kínában további 57 emberéletet követelt a koronavírusjárvány. Egy kivételtől eltekintve mindegyik esetet Hupej tartományból jelentették. Ezzel 361-re növekedett a 2019-nCoV koronavírus áldozatainak száma.

 

A Kínában megfertőződöttek száma helyi idő szerint vasárnap estéhez 2829 fővel nőtt, ezzel elérte a 17.205 nyilvántartott megbetegedést.

 

Kínán kívül idáig a világ 24 országában regisztrálták a koronavírussal fertőzött betegeket, több mint 150 főről beszélhetünk.

 

Körkép.sk, dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!