Nyitókép: pravda.sk

 

Robert Fico, parlamenti képviselő, a Smer elnöke minden nyugdíjasnak 460 eurós 13. nyugdíjat fizetne ki már 2020-ban – ha kormányon lesz.

 

A Smer a 13. nyugdíj kifizetését prioritásának tekinti – mondta Fico keddi sajtótájékoztatóján.

 

„Nincs szükségem arra, hogy úgy álljak ki Önök elé, hogy ha sikerül, akkor lesz. Vegyék kész ténynek!”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Fico jelezve, hogy biztos abban, pártja kormánytényező lesz a választások után is. A korábbi kormányfő szerint a 13. nyugdíj kifizetése olyan pont lesz a következő koalíciós tárgyalások során, melyből nem engednek majd.

 

Fico azt is kijelentette, hogy biztos abban, hogy a 13. nyugdíjakat már 2020 decemberében kifizetik majd a nyugdíjasoknak.

 

„Ki akarjuk fizetni a 13. nyugdíjat minden örekségi nyugdíjban részesülőnek, ennek összege pedig 460 euró lesz. A korkedvezményes nyugdíjasoknak 433 euró”

 

vázolta elképzelését Fico.

 

Az összegeket az átlagnyugdíj magasságában határoznák meg. Az árvasági támogatások „13. nyugdíjak” 138 euróban, a 100 százalékos egészségkárosodás után járó rokkantnyugdíjasoknak 379 euróban, a 70 százalékos rokkantnyugdíjasoknak pedig 209 euróban lennének fixálva a 13. nyugdíjak az év végéhez.

 

Fico szerint az intézkedés 581 millió eurójába kerülne az államnak (és az adófizetőknek). Hozzátette, hogy szerinte ez az összeg vállalható.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!