Nyitókép forrása: youtube.com/Pravda/reprofotó

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke és Richard Sulík, az SaS elnöke „vitázott” a pravda napilap internetes kiadásának online televíziós adásában. Az idézőjelek indokoltak, sokkal inkább kedélyes társalgásnak tűnt Sulík és Bugár kommunikációja, Sulík kesztyűs kézzel bánt a vegyespárt elnökével. Sok tekintetben azonban tanulságosak a műsorban elhangzott kijelentések.

 

„Sikerült elérnünk, hogy az MKÖ kötelezte magát írásban is, hogy a Smerrel, az SNS-szel és Kotleba pártjával nem lép koalícióra. Ezt én nagyon fontos lépésnek tartom”

 

válaszolta Sulík az MKÖ-vel közös sajtótájékoztató kérdésére vonatkozóan, azt azonban nem zárta ki, hogy ha a Most-Híd kerül be parlamentbe, akkor vele koalícióra lépjen. Mint mondta, csak három párttól zárkzónak el (Smer, SNS, ĽSNS).

 

 hirdetes_810x300  

Bugár próbált azzal érvelni, hogy miután Simon Zsolt és az MKÖ elutasította a Beneš-dekrétumok és az autonómia feszegetését, Berényi József épp az ellenkezőjét állította egy nappal később. Sulík erre azt válaszolta, hogy számára az lényeg az, hogy az MKÖ elutasította a Smerrel, az SNS-szel és az ĽSNS-szel való együttműködést.

 

Az MKÖ január 27-én tartott közös sajtótájékoztatót az SaS-szel, amelyen Simon Zsolt Bárdos és Mózes Szabolcs kárára sikerrel tolta magát előtérve, ráadásul nagy meglepetésre az MKÖ jelöltjei kijelenttették, hogy nem kívánják feszegetni sem a Beneš-dekrétumokat, a programjuk pedig nem tartalmazza az autonómia kérdését sem.

 

Az nem derült ki, kértek-e ezért cserébe valamit, ám nagyon sokan kudarcként értelmezték a sajtótájékoztatón elhangzottakat: az MKÖ épp az elmúlt harminc év elhibázott felvidéki magyar politizálását akarja (papíron) helyrehozni, erre jó előre kizárja annak a két dolognak a teljesítését, amelyet anno 1998-ban az MKP is feladott a kormányra kerülés érdekében.

 

A műsorban egyébként szóba került, hogy Bugár Béla célul tűzte ki az állampolgársági törvény módosítását. A dolog érdekessége, hogy Bugár Béla és pártja négy évi kormányzás alatt egyetlen egyszer sem hozakodott elő a témával, Bastrnák Tibor frakcióvezető pedig nemrég egy lakossági fórumon kijelentette, hogy Robert Fico nem engedett a kettős állampolgárság kérdésében – és ahogy az lenni szokott, a Most-Híd gyorsan túl is tette magát a témán…

 

“Bugár Béla a legnagyobb magyar! Mindent amit tett, értünk tette” – Most-Hidas kampányrendezvényen jártunk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.