Nyitókép: Facebook/Letisko Bratislava

 

Pénteken reggel landolt a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren az a kínai teherszállító repülőgép, amely a koronavírussal kapcsolatban összeállított humanitárius segítséget szeretné felvenni. Mindezt a reptér szóvivője, Veronika Ševčíková is megerősítette.

 

„Egy kereskedelmi járatról van szó, ami orvostechnikai eszközöket – szájmaszkokat, orvosi kesztyűket, védőszemüvegeket – fog Pekingbe szállítani. A gép a rakomány felrakása után délután 15:00 órakor indul vissza Pekingbe”

 

– tájékoztatott a szóvivő.

 hirdetes_300x300  

 

Az egészségügyi minisztérium döntése alapján a reptéri alkalmazottaknak a géppel érkező személyzettel való érintkezés során megfelelő védőöltözetet és munkavédelmi eszközöket kell használniuk.

 

„A gép személyzete nem hagyhatja el a repülőt. Kivételt képez a rakomány felrakása és a felszállás előtti előkészület“

 

– mondta Ševčíková.

 

Érsek: A közlekedésügyi tárca engedélyezi a kínai gép leszállását Pozsonyban

 

A kormány szerdán (február 5.) 200 000 eurót különített el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) részére a koronavírus kapcsán.

 

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter péntek délelőtt a pozsonyi reptérre érkezett, hogy leellenőrizze a kínai gépre felkerülő rakományt.

 

„Vizuálisan fogjuk ellenőrizni a csomagok tartalmát, amelyekben szájmaszkoknak, hőmérőknek és egészségügyi eszközöknek kell lenniük”

 

– jelentette ki Érsek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!