Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

A politikai pártok és jelöltjeik eddig 12,8 millió eurót költöttek a választási kampányra, ami egyértelműen arra utal, hogy ez lesz Szlovákia történetének legdrágább kampánya.

 

A Transparency International Slovensko közösségi oldalán közzétett információk szerint eddig a négy évvel ezelőtti parlamenti választás birtokolta az első helyet a rekord magas kiadásokat illetően.

 

 hirdetes_810x300  

A pártok akkor 12 millió eurót költöttek a kampányra. A TIS becslése szerint idén ez az összeg a 15 millió eurót is meghaladhatja.

 

A parlamenti választáson induló pártok közül a Smer-SD-nek van a legdrágább kampánya, eddig mintegy 1,83 millió eurót költött el.

 

PRÁVE SLEDUJEME HISTORICKY NAJDRAHŠIU VOLEBNÚ KAMPAŇKampaň pred tohtoročnými parlamentnými voľbami bude historicky…

Gepostet von Transparency International Slovensko am Freitag, 7. Februar 2020

 

Februárban az OĽaNO költötte a legtöbbet

 

 

Február elejétől a transzparens számlákon az egyes pártok kiadásai 1,5 millió euróval növekedtek meg, ami az idei évben a legerősebb heti növekedést jelenti.

 

Ez idő alatt a legtöbbet az OĽaNO költötte, aki az eddigi félmilliós kampányát 383 ezer euróval emelte meg. Az Igor Matovič vezette mozgalom legnagyobb kifizetett tétele a nyomtatott anyagok terjesztésére ment.

 

A februári kiadásokat illetően az OĽaNO után a Za ľudí költötte a legtöbbet. Az Andrej Kiska vezette párt egy hét alatt 241 ezer eurót költött el, ebből 168 ezret egy televíziós reklámra fizetett ki.

 

A legdrágább kampánya továbbra is a Smer-SD-nek van. A párt eddig 1,83 millió eurót költött. A Smer nyomában szorosan ott van a PS/Spolu koalíciója is 1,62 millió eurós kiadással.

 

Egyik párt sem közelít a határhoz

 

A TIS összegzése szerint a pártok a transzparens számláik szerint eddig több mint 11 millió eurót költöttek a kampányra (további kétmilliót még a kampány hivatalos megkezdése előtt költöttek el), de egyénileg egyik párt sem közelít a maximimális, törvényben meghatározott 3 millió eurós határhoz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!