Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Denisa Saková smeres belügyminiszter nemrég egy lakossági fórumon negatív felhanggal figyelmeztetett a külföldről szavazó szlovákok állampolgárokra,a mi nagy felháborodást keltett.

 

Andrej Kiska (Za ľudí) hétfői sajtótájékoztatóján élesen bírálta a tárcavezetőt:

 

„Hogyan lehetséges, hogy épp ő akarja elnyomni azok hangját, akiket az ő kormánya üldözött el az országból”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott az exállamfő, hozzátéve, hogy szerinte a Smer választási listájának befutó helyén szereplő Sakovának az egész országtól nyilvánosan bocsánatot kellene kérnie.

 

Peter Pellegrini smeres kormányfő természetesen megvédte Sakovát. Nem csoda, a külföldi szavazókat az ellenzék tudja érdemben mozgósítani, ráadásul a négy évvel ezelőttihez képest háromszor annyi levélszavazatra számítanak február 29-én.

 

Saková belügyminiszter semmi rosszat nem mondott azokról, akik külföldről szavaznak – reagált Pellegrini a Sakovát ért kritikákra. Hozzátette, hogy „ha az emberek nem akarnak meglepődni azon, hogy 55 ezer külföldről érkező és a fővárosi szavazatok dönti majd el a választások kimenetelét”, a régiókban élőknek is urnákhoz kell járulniuk.

 

A Smer az idei kampány során is a régiókat és vidéket állítja szembe a fővárossal. Kérdés, hogy nyolc évnyi megszakítás nélküli kormányzás után van-e még hitele az ilyen retorikáknak. Sajnos azonban az is a szlovák politikai eszközökhöz tartozik ma már, hogy a választások tisztaságáért és igazságosságáért felelő belügyminiszter nyilvánosan a külföldről szavazók ellen hangolhatja a közönségét egy lakossági fórumon.

 

A belügyminiszter gátolni szeretné a külföldről szavazókat? – Frissítve Saková nyilatkozatával

 

Körkép.s, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!