Nyitókép: TASR

 

Szlovákia és a Szlovák Fegyveres Erők (OS SR) készen állnak egy nagyobb kiterjedésű koronavírus-járvány leküzdésére. Ezt Peter Pellegrini kormányfő jelentette ki, miután hétfőn meglátogatta a Rózsahegyi Központi Katonai Kórházat (ÚVN) és a hozzá tartozó tábori kórházat.

 

A kormányfő elmondása szerint a járvány elterjedése esetén a Fegyveres Erők képesek egy mobilkórház üzembe helyezésére.

 

 hirdetes_400x285  

„Az ilyen helyzet megoldására a hadsereg azonnali hatállyal 500 egészségügyi alkalmazottat tud bevetni. Emellett rendelkezik egy 70 férőhelyes mobilkórházzal is, amit három nap alatt fel tud állítani”

 

– jelentette ki Pellegrini.

 

A kormányfő azt is elmondta, hogy amennyiben több tucat, illetve több száz koronavírussal fertőzött egyén lenne az országban, akkor azokat a lesti (Lešť) és malackai (Malacky) katonai körzetben felállított mobilkórházban tudnánk izolálni. Lesten a hadsereg képes létrehozni egy hermetikusan elzárt, izolált  városkát, amelynek a befogadóképessége 2000 főig terjedne.

 

Szlovákiában eddig 31 pácienst vizsgáltak ki a koronavírus-fertőzés gyanúja miatt, de egyikük esetében sem mutatták ki a betegséget. Pellegrini azt is elmondta, hogy a vérmintákat már nem kell a berlini nemzetközi laboratóriumba küldeni, ugyanis újonnan már Szlovákiában is ki tudják vizsgálni a tesztek eredményeit.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!