Nyitókép: TASR

 

Denisa Saková belügyminiszter elutasítja azt a vádat, miszerint akadályozni szeretné a külföldről szavazó polgárokat. Mindezt hétfői sajtótájékoztatóján mondta el Peter Pellegrini kormányfő jelenlétében. Mindketten arra buzdították a választókat, hogy vegyenek részt a február 29-ei parlamenti választáson.

 

Pellegrini a Sakováról nyilvánosságra hozott videófelvétellel kapcsolatban azt mondta, a polgárok egy masszív manipuláció áldozatává váltak, majd rámutatott arra, hogy a felvétel nem volt teljes.

 

 hirdetes_300x300  

„Elutasítom a civil szervezetek és média túlbuzgóságát, ugyanis nem az igazságkeresés volt a céljuk”

 

– jegyzete meg Pellegrini. Hozzátette: ő és Saková miniszter asszony is értékeli az összes polgár szavazatát és mindent megtesznek azért, hogy mindenkinek, akinek lehetősége van rá, az tudjon szavazni.

 

„A miniszter asszony nem mondott semmi rosszat. Felszólította az embereket arra, hogy menjenek el választani. Én is ezt csinálom. Ne hagyjuk, hogy az maroknyi ember döntsön, akik talán vissza sem térnek Szlovákiába. Maximum akkor, amikor a fogaikat jönnek el megcsináltatni”

 

– kommentálta Pellegrini.

 

„Nem utolsó sorban el kell mondanom, hogy ez a választás már csak amiatt is érdekes lesz, hogy eddig 60 ezer külföldön élő szlovák állampolgár igényelt választási igazolványt. Én csak arra szeretném felhívni a figyelmet, ne engedjük meg azoknak az embereknek, akik külföldön élnek a szlovákiai helyzetről pedig a médiából tájékozódnak, hogy a fővárosi választókkal együtt ők döntsenek a parlamenti választás eredményéről. Én mindenkit arra kérek, hogy február 29-én ne maradjon otthon. Menjenek el szavazni és ne sajnálkozzanak feleslegesen azon, hogy a szavazatukkal nem járultak hozzá a választás eredményéhez”

 

– mondta a sajtótájékoztatón Saková.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!