Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

A mindenkori kormányoktól függetlenül garantált, valódi eredmények hiányát rótta fel Bárdos Gyula, az MKÖ listavezetője a Most-Hídnak az Expres Rádióban, a Braňo Závodský vezette választási műsor legelső részében. Bárdos elmondta, hogy „nem tartja“ az MKP felelősségének és kudarcának, hogy a nyáron nem sikerült megállapodásra jutniuk a vegyespárttal (MKP – Most-Híd-paktum).

 

„Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy önreflexió és változások nélkül közös listára menjünk egy olyan párttal, amely még mindig kormányon van és kormányon tartja a Smert”

 

fogalmazott Bárdos. A műsorvezető kérdésére reagálva utalt rá, hogy személyi változásokat vártak volna el a Most-Hídtól olyan politikusokra vonatkozóan, akik „hatalmas hibákat követtek” el. Arra a kérdésre, hogy mindezzel együtt az MKÖ „felvállalta azt a kockázatot, hogy egyetlen magyar érdekeltségű párt sem jut be a parlamentbe” Bárdos azt felelte:

 

 hirdetes_300x300  

„Egyszerűen a tisztesség ezt kívánja. A közös listán olyan embereknek kell lenniük, akik képesek megváltoztatni azt a politikát, amit eddig a Most-Híd folytatott”

 

Bárdos ezt azzal indokolta, hogy valójában a vegyespártnak nincsenek átütő erejű sikerei magyar kérdésekben. Példaként említette az alkotmány preambulumát, vagy a nemzetiségi törvényt.

 

„Meg kell változtatni a politika tempóját, és olyan szabályokat kell elfogadtatni, amelyek kormányváltás esetén is garantálják a megszerzett jogokat”

 

fogalmazott.

 

Felpörög a kampány: Érdekes párosítások magyar szereplőkkel a TA3 vitaműsorában

 

Az orbanizáció emlegetése csak figyelemelterelés

 

Bárdos – ahogy az várható volt – megkapta a kérdést, hogy mekkora befolyással rendelkezik Orbán Viktor magyar miniszterelnök az MKÖ-re. Erre válaszolva elmondta, hogy a Most-Híd csak a saját mulasztásairól akarja elterelni a figyelmet a szlovák politika állítólagos „orbanizációjával”, illetve azt a benyomást akarja kelteni, hogy ők a „jó politikusok” a többségi közvélemény szemében.

 

Bárdos az MKÖ nevében kizárta a választások utáni együttműködést a Smerrel, az SNS-szel és az ĹSNS-szel – illetve ha bejut, a Vlasťtyal sem tárgyalnának a koalícióról. A műsorvezető erre azzal kontrázott, hogy akkor sorolja fel azt is, kik lennének hajlandók együttműködni az MKÖ-vel.

 

„A felsoroltakon kívül mindegyik hajlandóságot mutat. Némelyekkel már most is együttműködünk, csak ezek a találkozók elkerülik a sajtó figyelmét”

 

Bárdos kijelentette, egyetért azokkal a követelésekkel is, hogy le kell váltani a jelenlegi országos rendőrfőkapitányt.

 

Azt is elmondta, hogy Szlovákia NATO és uniós tagságát fenn kell tartani.

 

Focus felmérés: Bárdosban fele annyian bíznak, mint Bugárban

Bárdos Gyula a Ma Estében: A Most-Híd választóit is meg kívánjuk szólítani

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.