Zsolt
 • HUF: 357.46
 • USD: 1.19
 • 7 °C
 • 20 °C
Belföld

Bugár: Szlovákia nem léphet az orbáni Magyarország útjára

"Én azon dolgozom, hogy a Most-Híd bekerüljön a parlamentbe és kijelenthetem, hogy be is fog kerülni”.

Nyitókép: Boris Németh

 

Az a helyzet, ami Magyarországon Orbán Viktor uralma alatt alakult ki, nem lehet a jövő Szlovákia számára – jelentette ki szerdán az Azonnali.hu portálnak adott interjújában Bugár Béla, a Most-Híd elnöke.

 

Elmondása szerint az Orbán-kormány befolyással van a médiák többségére és az Alkotmánybíróságra, emellett egy olyan rendszert alakított ki, amelyben a kormányzó Fidesz beleegyezése nélkül semmit sem lehet csinálni.

 

„Szlovákiában egy ilyen rendszer működtetése elképzelhetetlen”

 

– hangsúlyozta.

 

„Mi azért küzdöttünk, hogy a közjogi méltóságoknak bebiztosítsuk azt a jogot, hogy megvédjék magukat, ha a médiában hazugságot állítanak róluk. Nemrég fogadtunk el egy ilyen törvényt”

 

– jegyezte meg Bugár.

 

Az OĽANO-val sem vagyunk hajlandóak koalícióra lépni

 

A Most-Híd elnöke azt is elmagyarázta, miért nem lehetett választási koalíciót kötni az MKP-val. Bugár elmondása szerint Orbán kijelentette, hogy a kormánya számára a Most-Híd azért elfogadhatatlan, mert nem tisztán magyar párt.

 

Bugár ismét megerősítette, hogy a pártja többé nem hajlandó kormányra lépni a Smerrel, egyúttal megjegyezte, paradox módon éppen a jelenlegi közös kormányban sikerült a Most-Hídnak elérnie a legtöbbet a kisebbségek és a régiófejlesztés területén. A Smerrel közös kormánykoalíció azonban hozzájárult a Most-Híd pártpreferenciáinak több mint két százalékos csökkenéséhez.

 

„A Kuciak-gyilkosság után azt mondtuk, hogy sem a Smerrel, sem az ĽSNS-szel, de még az OĽANO-val sem vagyunk hajlandóak koalícióra lépni”

 

– húzta alá Bugár.

 

Az Orbán Viktorhoz fűződő negatív kapcsolatával kapcsolatban Bugár megjegyezte, hogy tíz évvel ezelőtt, a Most-Híd megalakulásakor került sor a magyarok határokon átnyúló találkozójára, ahol azt mondták neki, hogy a magyar kormány kizárólag etnikailag tiszta magyar párttal hajlandó tárgyalni, de megoldást fog keresni a Most-Híddal való együttműködésre is.

 

„Úgy látszik, ezt az együttműködési formát a mai napig keresik”

 

– jegyezte meg, majd hozzátette: nem foglalkozik azzal a kérdéssel hogy miként alakul majd ez a kapcsolat akkor, ha a Most-Híd ismét bekerül a parlamentbe.

 

„A labda Magyarország és a Fidesz oldalán van. Én azon dolgozom, hogy a Most-Híd bekerüljön a parlamentbe és kijelenthetem, hogy be is fog kerülni”

 

– zárta le Bugár.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bartha Ákos
2020. feb. 12. 16:08

A szlovák választási rendszer kizárja az Orbánisztáni 2/3-os parlamenti többséget. Sokan azt hiszik, hogy a választók kétharmada szavazott a narancssárga bolsevizmusra.

  Lebo Bugár
  2020. feb. 12. 22:49

  Ákoska, a külhoni magyarok Fideszre leadott 96,24 % (216 120 szavazó) az hány harmad is?!

   Bartha Ákos
   2020. feb. 13. 19:17

   2018- ban 49,27% azaz 2 824 206 szavazott a narancssárga bolsevistákra ebben a külföldi hívek is benne vannak.

   Bartha Ákos
   2020. feb. 13. 19:22

   Dzavazásra jogosult 2018-ban : 8 036 482 hányad része szavazott rájuk??

musztafa ibrahim
2020. feb. 12. 17:41

Hihetetlen, követhetetlen ez a fazon. Hogyaszongya : Mi azért küzdöttünk, hogy a közjogi méltóságoknak bebiztosítsuk azt a jogot, hogy megvédjék magukat, ha a médiában hazugságot állítanak róluk. Ha valaki orbanizációtól retteg, akó ez mi? A közjogi méltóságokat kell védeni, bruhaha, ez nem komplett. Tovább is van, mondjam még? Hogyaszongya: A Kuciak-gyilkosság után azt mondtuk, hogy sem a Smerrel, sem az ....nem vagyunk hajlandóak koalícióra lépni”. Bruhaha, kojalícióra nem lépünk, de ki sem lépunk belőle, ha beledöglötök se. Még egy kis pikantéria, arról, tele pofával, hogy a Smerrel Most már soha, de az SNS valahogy kimarad a szórásból. Kóser így ez?

Piszematyi
2020. feb. 12. 19:25

Bugár Vojto Bartha Ákos mentora, vagy esetleg bérmakeresztapja...? Az emberi hülyeség valóban nem ismer határokat!

  Zempléni Péter
  2020. feb. 14. 07:21

  Az emberi hülyeség valóban nem ismer határokat! Ön rá a legjobb példa.

Isaja53
2020. feb. 13. 11:54

Én már nem bízom a felvidéki magyar politikusokban. Nem a Magyarság érdeke és fenmaradása a céljuk. Csak a megélhetés és a nekik átengedet konc. Sajnos.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket