Nyitókép: TASR/Ján Krošlák

 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerint a 13. havi nyugdíj és a családi pótlék megkétszerezésének bevezetése az államfő asszonytól fog függeni.

 

A rendkívüli ülésre jövő héten kedden fog sor kerülni. Fico tájékoztatása szerint eddig már 40 aláírást sikerült összegyűjteniük a rendkívüli ülés összehívására. A rendkívüli ülést a Smeren és az SNS-en kívül az ĽSNS is támogatja.

 

 hirdetes_300x300  

A keddi ülésen a Smer által szorgalmazott két rendelkezést, a 13. havi nyugdíjat és a megduplázott családi pótlék bevezetését akarják elfogadni. Ezeket a rendelkezéseket ma a kormány is elfogadta.

 

A karácsonyi nyugdíj-kiegészítést leszámolva 2020-ban a nyugdíjak az állam 350 millió eurójába fognak kerülni, amit Fico szerint „probléma nélkül meg fognak tudni oldani“.

 

A Smer elnöke szerint a 13. havi nyugdíj és megemelt családi pótlék bevezetése Zuzana Čaputová államfőtől fog függeni.

 

„Nos, a bazini hulladéklerakó őexcellenciája döntse el, hogy mit akar. Mondja csak meg, hogy nem akarja. Mondja csak meg, hogy milyen okkal nem fogja aláírni“

 

– jelentette ki Fico.

 

A kormány jóváhagyta az autópályamatricák megszüntetését is

 

Fico azért kérte meg Dankot arra, hogy minél előbb hívja össze a rendkívüli ülést, mert abban az esetben, ha az államfő megvétózza a rendelkezést, a képviselőknek még legyen idejük a választásokig megtörni az államfői vétót.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.