Nyitókép forrása: youtube.com Rádio Expres

 

Bugár ismét kizárta a Smerrel való esetleges együttműködést, a legnagyobb kormánypárt által bezengett újabb szociális intézkedéseket sem kívánja támogatni. A Most-Híd elnöke arra számít, hogy az OĽANO-n kívül bárki hajlandó lesz pártjával együttműködni – már amennyiben sikerül elérnie a parlamenti küszöböt.

 

„A részvételünk ebben a kormányban a legtöbbet a pártunknak ártott. Úgy hiszem, hogy a kettős gyilkosság és a napvilágra került információk után, keményen fogok fogalmazni: a Smernek talán megtisztulásra lenne szüksége”

 

fogalmazott a vegyespárt elnöke, majd igyekezett egyértelműsíteni, hogy a Smerrel a választások után nem hajlandó kormányozni. Ennek ellenére már a műsor felvezetőjében is elhangzott a megjegyzés, hogy a Pellegrini-kormány két éve a „harmadik mondatok” jegyében telt, és ezzel nem is nagyon lehet vitába szállni.

 

 hirdetes_400x285  

Sokat elárul azonban, hogy kizárta az együttműködést az OĽANO-val is. Igor Matovič pártja közben a második legerősebb politikai erő és a legerősebb ellenzéki párt.

 

„Ahogy 2016-ban, úgy most is akadályozza, hogy stabil és felelős kormány alakulhasson a Smer nélkül”

 

állította Bugár a műsorban. A műsorvezető kérdésére elmondta, hogy Matovičcsal nem tudja elképzelni a kormányzást, de az OĽANO-tól nem zárkózott el. (Megjegyezzük, hogy a jelenlegi felmérések alapján az OĽANO nélkül nincs ellenzéki kormány.)

 

Az OĽANO az MKÖ-vel tárgyalt – Matovič: Kívánom, hogy a magyarok helyesen döntsenek

 

Naná, hogy nem a Mostot terheli a felelősség

 

Elhangzott a félmilliós kérdés is: „mi lesz, ha a Bugár Béla személyét érintő viták miatt a szlovákiai magyaroknak nem lesz képviselete a parlamentben a következő négy évben?”

 

Bugár a választ áthárította az MKP-ra, azt állítva, hogy az MKP nem akarta a pártpaktumot, ami az ő döntésük volt. (Megjegyezzük, a kérdésre nem felelt, ugyanis az Bugár személyének elfogadhatatlanságára vonatkozott, nem a pártpaktumra.)

 

Danko elárulta, mi az, aminél nem akart a Most-Híd többet elérni a kormányban a magyarok javára

 

Katasztrofális a szlovák jogállam megítélése

 

Braňo Závodský nem kímélte a vegyespárt elnökét. Megjegyezte, hogy a Most-Híd 2016-os választási programjában emlegetett jogállam víziója „kudarcot vallott”, mert a Most-Híd által is létrehozott kormány idején lezuhant a jogállamba vetett közbizalom mértéke, a Transparency International korrupciós rangsorában 5 helyet esett vissza Szlovákia, miközben az igazságügyi miniszteri poszt a Most-Hídhoz tartozott.

 

Bugár szerint megalapozatlan „disznóságok” jelentek meg a sajtóban, amelyek hatással voltak a szlovákiai jogállam megítélésére. Állítja, hogy a Kuciak-gyilkosság után a kormány által elfogadott intézkedések még csak ezután fogják éreztetni hatásukat.

 

Bugár egyébként számos alkalommal példálózik az országos rendőrfőkapitány hivatali idejével. Míg korábban a belügyminiszter bármikor leválthatta, most kormányzattól függetlenül még öt évig biztosan hivatalban lehet a főkapitány. Természetesen Milan Lučanskýt, a rendőrség jelenlegi vezetőjét ez a kormány nevezte ki.

 

Bugár egyértelműen bízik a Milan Lučansky vezette rendőrségben. Erre Závodský azzal kontrázott, hogy Szlovákia lakosságának 55 százaléka nem bízik a rendőrségben. Bugár erre azzal reagált, hogy ez az ellenzék hibája.

 

Sulík nem zárta ki a Most-Híddal való együttműködést

 

Nehezen kimagyarázott ellentmondásos választási ígéret

 

Bugár némi ellentmondásba is keveredett a Most-Híd saját programja kapcsán. Azt ígérik ugyanis, hogy 2024-re befejezik a D1-es autópályát. Csakhogy néhány hete Érsek Árpád, a vegyespárt listavezetője és közlekedési miniszter kijelentette, hogy a D1-est 2025 előtt lehetetlen befejezni.

 

Závodský: Az ígérik, hogy négy év alatt befejezik úgy, hogy közben még a projekt sincs elkészítve?

 

Bugár: Aaahh. Nézze. Ha van egy jó kivitelező,  aki ért is hozzá, ha nem a legalacsonyabb ár alapján kapja a megbízást, akkor meg lehet csinálni. Hozzáteszem, ennek egy másik feltétele, hogy meg kell változtatni a közbeszerzési törvényt is.

 

válaszolt Bugár, majd később hozzátette, hogy papíron már kész van az R7-es nyomvonala is Dunaszerdahelytől Érsekújvárig.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!