Jeromos
  • HUF: 365.28
  • USD: 1.17
  • 12 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Danko lenyúlta a Fidesz családpolitikai programját

Másoktól a kisdoktori munkát, Kövértől a zászlórudat, Orbántól a családpolitikai programot nyúlta le.

Nyitókép: Foto N – Tomáš Benedikovič

 

Az SNS ugyanolyan családpolitikát szorgalmaz, mint amilyet tavaly a Fidesz vezetett be Magyarországon. A sokgyermekes családoknak dotációt ígér az autóvásárlásra, a háromgyermekes családoknál pedig elengedné a házassági hitelt.

 

Andrej Danko, az SNS elnöke sosem titkolta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök sok mindenben inspirációt jelent számára. 2018-ban azt nyilatkozta a Nový Časban, hogy hasonló programot szeretne összeállítani, mint Orbán Magyarországon vagy Kaczyński Lengyelországban.

 

Inspiratív Fidesz

 

Úgy tűnik, hogy az Orbánnal kapcsolatos ígéreteit Dankonak sikerült is betartania. Az SNS választási programjának „családpolitika“ fejezetében található pontok azonosságot mutatnak a Fidesz családpolitikai programjával.

 

Az SNS Orbánékhoz hasonlóan dotálná a sokgyermekes családok autóvásárlását, elengedné a jövedelemadót a többgyermekes anyáknak, illetve a három- és többgyermekes családokat a hitelfizetéstől is felmentené.

 

Orbán Viktor tavaly februárban, néhány hónappal a kormányfővé való újbóli megválasztása után vezette be az új családpolitikai programját, az Andrej Danko vezette SNS pedig szépen beledolgozta a saját választási programjába. Úgy tűnik Dankonak már nem maradt más, mint a lenyúlás – másoktól a kisdoktori munkát, Kövértől a zászlórudat, Orbántól a családpolitikai programot.

 

Orbán Viktor vs. Andrej Danko

 

Fidesz 2019:

 

A három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forintos (kb. 7400 euró) vissza nem térítendő támogatást kapnak egy minimum hétszemélyes autó megvásárlására.

 

Az SNS programjának 12.6 pontja:

 

A három- és többgyermekes családoknak az állam 10 ezer eurós dotációt kínál autóvásárlásra.

 

Fidesz 2019:

 

40 éves koráig minden olyan nő, aki megházasodik (első házasság), 10 millió forintos (kb. 30 ezer eurós) kedvezményes kölcsönt kaphat. Az első gyermek megszületésénél a törlesztés három évre megszűnik, a második gyermek születésénél elengedik a kölcsön harmadát, a harmadik gyermek világra hozatala után pedig a teljes kölcsönt elengedik.

 

Az SNS programjának 12.3 pontja:

 

Az első házasság megkötése után a fiatal házaspár (33 éves korig) állami ifjú házasoknak szóló kölcsönt igényelhet (25 ezer euró értékben) alacsony fix kamattal. Amennyiben a házasságukból két gyermek születik, a kölcsön harmadát elengedik. A harmadik gyermek megszületése után az egész kölcsönt törlik.

 

Fidesz 2019:

 

Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek fel, azok életük végéig mentesülnek a jövedelemadó fizetésétől.

 

Az SNS programjának 12.5 pontja:

 

Azok a nők, akiknek három vagy annál több gyermekük van, életük végéig mentesülnek a jövedelemadó fizetésétől, amennyiben dolgozni fognak.

 

Danko nagyvonalúbb

 

A programját illetően Danko SNS-e nagyvonalúbb, mint Orbán kormánya. A három- és többgyermekes családoknak 10 ezer eurós támogatást kínál autóvételre (Magyarországon ez az összeg 7400 euró), és a magyarokkal ellentétben nem pontosítja, hogy az autónak mekkorának kell lennie.

 

Orbán azoknak a nőknek ígéri a jövedelemadó elengedését, akiknek legalább négy gyermekük van, Danko viszont már a háromgyermekes anyáknak is elengedné.

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Várhelyi Antal
2020. feb. 18. 07:21

https://mandiner.hu/cikk/20190226_tovabb_csokkent_magyarorszag_nepessege_es_a_szuletesek_szama https://www.hellovidek.hu/csalad/2019/05/28/veszesen-fogy-a-magyar-melyponton-a-szuletesszam https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hanyan_szulettek_es_haltak_meg_magyarorszagon_itt_vannak_a_friss_szamok.688607.ht https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tovabb_fogyott_a_magyar_friss_szamok_erkeztek.695763.html

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket