Nyitókép forrása: zoznam.sk

 

 

A TASR hírügynökségnek adott interjúban Igor Matovič kijelentette, hogy pártja egy esetleges kormánykoalícióban pártja az állam fegyveres erői feletti irányítást szeretné megkapni, ami a belügy- és védelmi minisztériumot jelentené.

 

Matovič kizárta a választások utáni együttműködést a Smerrel, az SNS-szel, az ĽSNS-szel, a Vlasťtyal, a Dobrá Voľbával és a Most-Híddal. Szerinte ezek a pártok a parlamentbe jutva örömmel folytatják majd „eddigi lopásaikat”.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič azt sem zárta ki, hogy választási siker esetén is tisztújítást tartsanak mozgalmában, tehát nem feltétlenül lenne ő a mozgalom elnöke. Ez azért érdekes kijelentés, mert a potenciális partnereknek többnyire nem az OĽANO-val, hanem Matovičcsal szemben vannak fenntartásaik. Nehéz azonban elképzelni, hogy sikeres választások után a párt megszabadulni vezetőjétől.

 

Az OĽANO elnöke beszélt arról is, hogy helyre kell állítani Szlovákia külpolitikai irányultságát, amelyet a Smer egy része és az SNS teljesen eltorzított. Ezért „egyértelműen ki kell jelenteni, hogy felelősségteljes és kiszámítható partnerek leszünk”.

 

Az OĽANO fel akarja tartóztatni a szélsőséges eszmék terjedését is. Például azzal, hogy az új kormány megoldást kínál azokra a problémákra, amelyeket a szélsőségesek kihasználnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.