Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Az MVK-intézet által készített politikai közvélemény-kutatás szerint ha február első felében tartották volna a választásokat, a Smer győzött volna 21,6 százalékkal. Az OĽANO a második helyen jutott volna a parlamentbe 12,3 százalékkal.

 

Harmadik helyen az ĽSNS szerepelne 11,5 százalékos eredménnyel, míg a PS-SPOLU 8 százalékot kapott az MVK-tól. A Kiska-féle Za ľudí 7,1 százalékkal az ötödik.

 

A Sme rodina 6,6 százalékkal jutna be a parlamentbe, a KDH 6,5 százalékkal (a Focus felmérése egy egész százalékponttal kevesebbet jósol Alojz Hlináéknak). Az SNS bizonytalan pozícióját az MVK is megerősítette, Andrej Danko pártja 5,3 százalékot kapott. Az SaS utolsóként jutna be a parlamentbe 5,1 százalékponttal.

 hirdetes_300x300  

 

A parlamenti küszöb alatt az MKÖ-vel folytatódik a sor, amely 4,5 százalékot kapott. Mögötte a Drucker-féle Dobrá voľba következik 4,3 százalékkal. A Most-Híd csak 3,3 százalékot kapott.

 

Az MVK szerint a részvételi arány 57,4 százalékos lett volna február első felében. Az intézet a TASR megbízásából készítette a felmérést.

 

Pénteken jelenhetnek meg utoljára politikai felmérések, éjféltől hatályba lép a moratórium. Még az AKO utolsó kutatása van hátra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!