Nyitókép forrása: facebook.com/reprofotó

 

A Focus-ügynökség markíza televíziónak készített felmérése szerint a szlovákiai választópolgárok 58,2 százaléka szerint a konzervatív értékek mentén kell dönteni az olyan kérdések kapcsán, mint az Isztambuli Egyezmény vagy a egyneműek regisztrált partnersége. A felmérés eredményét a Na telo című politikai vitaműsorban mutatták be.

 

A kérdés egész pontosan a következőképp hangzott:

 

„Egyes konzervatív politikusok a liberalizmus veszélyeit hangoztatják, mint például az egynemű párok regisztrált partnersége, vagy az Isztambuli Egyezmény, amelyek szerintük veszélyeztetik a hagyományos társadalmi értékeket. A liberális politikusok ellenkezőleg, azt mondják, hogy toleránsabbaknak kell lennünk másokkal szemben, és tiszteletben kell tartanunk jogaikat, illetve, hogy a liberális értékrend semmilyen veszélyt nem jelent a közerkölcsre. Mi az ön véleménye?”

 hirdetes_400x285  

 

A felmérés eredményéből kitűnik, hogy minél idősebb korosztályról van szó, annál nagyobb a liberális érzelmű válaszadók aránya. A 18:24 év közöttiek 58 százaléka például a liberális értékek mellett foglalt állást, míg a 65 év felettiek 74,2 százaléka egyértelműen konzervatív. Az országos összesített eredmény 58,2:35,7 a konzervatívok javára, miközben 6,1 százalék nem akart vagy nem tudott válaszolni a kérdésre.

 

Egyébként megyei lebontásban Nagyszombat megyében (43,4 százalék) és Kassa megyében (42,2 százalék) a legmagasabb a liberális értékekkel szimpatizálók aránya. A konzervatívok ellenben elsöprő többségben vannak Eperjes (69,8 százalék) és Zsolna megyében  (65,2  százalék). Az arányok a legközelebb egymáshoz Kassa megyében vannak (49,5:42,2:8,3). Az egyik kormánypárt által nemrég tisztességtelenül bírált pozsonyiak esetében az arány 68:38,3 a konzervatívok javára .

 

EXKLUZÍVNY PRIESKUM: AKO BY STE RIEŠILI OTÁZKY AKO ISTANBULSKÝ DOHOVOR?

EXKLUZÍVNY PRIESKUM: AKO BY STE RIEŠILI OTÁZKY AKO ISTANBULSKÝ DOHOVOR?Témy ako Istanbulský dohovor si registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia sa stali pre niektorých politikov volebnými témami. Exkluzívny prieskum agentúry FOCUS pre TV Markíza sa pýtal, ako by sme mali k týmto kultúrno-etickým otázkam pristupovať. Rozdelenie názorov voličov politických strán nemôžeme zverejňovať z dôvodu 14-dňového moratória na predvolebné prieskumy.

Gepostet von Na telo s Michalom Kovačičom am Samstag, 15. Februar 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!