Nyitókép: TA3

 

Transparency International Slovensko újabb elemzése szerint az elmúlt hétben a második legnagyobb politikai Facebook-kampánnyal a Most-Híd rendelkezett.

 

A párt a Facebookon közzétett videókra és bejegyzésekre összesen 23 ezer eurót költött, ami a kampány kezdete óta a közösségi oldalakra költött kiadásaiknak több mint a negyedét teszi ki. A párt leggyakrabban építkezéssel és rekonstrukcióval kapcsolatos videókat közöl, amelyekben a kormányban elért sikereiket kívánják prezentálják.

 

 hirdetes_300x300  

Az elmúlt héten a harmadik legerősebb FB-kampánnyal a Magyar Közösségi Összefogás rendelkezett, mégpedig 16 ezer eurós kiadással.

 

A fentebb említett pártokhoz képest jócskán visszafogta magát Smer-SD, ugyanis az elmúlt egy hétben mindössze 11 ezer eurót költött, ami mindössze az ötödik legnagyobb hirdetésre költött pénzösszegnek számított a Vlasť párt után, akik 12,6 ezer eurót költöttek az elmúlt egy hétben.

 

Január végétől a PS/Spolu viszi a prímet a Facebookon. Csak az elmúlt hét napban 29 ezer eurót fordítottak a FB-os kampányra.

 

Ha a PS/Spolut nem vesszük számításba, akkor az elmúlt héten ötből három olyan párt – Most-Híd, MKÖ, Vlasť – költötte a legtöbbet a FB-kampányra, amelyek az eddigi felmérések szerint nem jutnának be a parlamentbe.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!