Nyitókép: Körkép.sk

 

Rögtönzött politikai megmozdulást szervezett az OĽaNO hétfő délután a kormányhivatal előtt Pozsonyban. Igor Matovič és társai ötezer égő mécsessel szimbolikus temetőt alakítottak ki a szlovák kormány üléseinek helyszínével szembeni füves területen. Ezzel az évente feleslegesen elhalálozó ötezer személyre kívántak megemlékezni, akiknek azért kell meghalniuk, mert a szétrabolt szlovákiai egészségügy nem nyújt számukra időben megfelelő megfelelő szintű orvosi ellátást.

 

Igor Matovič és társai tegnap Ciprusra utaztak (errő szóló cikkünk itt található), ahol a Dôvera egészségbiztosító, valamint a szlovákiai egészségügyet irányító Penta pénzügyi csoport postaládacégei vannak bejelentve az előnyös adózást biztosító offshore feltételek miatt.

 

Matovič: így lopott el a PENTA a Smer segítségével 400 milliót az egészségügyből

 hirdetes_810x300  

 

Az OĽaNO tegnap és ma is megismételte, hogy a Penta csoport a Dôvera és az Apollo egészégbiztosítók összevonásakor könyvelői ügyeskedéssel 400 millió eurót vett ki adózás nélkül a rendszerből. Az ágazat emiatt is alulfinanszírozott, így évente ötezer személy hal meg a szaktárca saját, hivatalos elemzése alapján amiatt, mert nem kap időben megfelelő egészségügyi ellátást.

 

„Amióta a Penta irányítja az egészségügyet, már 60 ezer értelmetlen haláleset történt az országban, mely megelőzhető lett volna. Hozzátartozóikkal együtt ez közel negyed millió személy, akik egy életre meg lettek bélyegezve a Szlovákiában létező áldatlan állapotok miatt”

 

– fogalmazott Matovič.

 

Képeink, videónk:

 

 

Élőben rögzített helyszíni videónk:

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.