Nyitókép: aktuality.sk

 

A maffiavezér Peter Pellegrini vasárnapi nyilatkozatára reagált, miszerint Černák Milan Reichel szeme láttára vágta le egy személy fejét. Valójában azonban a kormányfő által az RTVS O 5 minút 12 című televíziós vitaműsorában említett fejlevágásos gyilkosságot a Pápay-klán egyik tagja, Csémy Mihály követte el.

 

Kiszivárgott felvétel

 

A napokban nyilvánosságra került videófelvételen Michal Šuliga poprádi építésügyi vállalkozó beszélget a helyi alvilág magas beosztású főnökével, Milan Reichellel. Egy telekről beszélnek, melyet Šuliga ajánlására 20 évvel ezelőtt Andrej Kiska megvett egy cégtől, mely – mint utólag kiderült – csalással szerezte azt meg.

 hirdetes_810x300  

 

A videón az is elhangzik, hogy Kiska az egészről elejétől fogva tudott. A beszélgetés azonban elég megrendezettnek tűnik. Kiska a felvételt egy „kínos rendezésű színháznak nevezte két rossz színésszel.“

 

Pelegrini a vitaműsorban először azt mondta, hogy nem tiszte véleményezni más videókat. Majd mégiscsak mintegy margóra Milan Reichellel kapcsolatban ezt mondta:

 

 „Mi mást mondhat most Kiska, ha egyszer a felvételen róla beszél két szélhámos. Az egyikükről, azt hiszem Reichelról olvastam, hogy ő volt az a személy, aki ott volt Poprádon Černákkal abban a teremben, ahol levágták egy illető fejét. Ő nem egy tisztességes, köztünk élő ember. Ő egy maffiafőnök, mint volt  Žemba is,“

 

jelentette ki a műsorban Pellegrini.

 

Régi gyilkosságról beszélt

 

Pellegríni vélhetően egy évekkel ezelőtti gyilkosságról beszélhetett, Gustáv Slivenský korábbi rendőr és autócsempész meggyilkolásáról, akik 1997. Március 25-én öltek meg Reichel Gerlach nevű Hoteljában Poprádon. A műsort börtöncellájában nézte Mikuláš Černák is, és nyílt levélben rögtön reagált. A korábbi maffiafőnök egy levelet is írt, melyben bocsánatkérésre szólította fel Peter Pellegrini kormányfőt.

 

A Körkép.sk birtokába jutott maga a levél is, melyben ez áll:

 

Mikuláš Černák Pellegrininek írt nyílt levele a börtönből. Forrás: archív

 

Černák ebben úgy fogalmaz:

 

„Szeretném remélni, hogy maga nem csak egy felelőtlen szószátyár, aki össze-vissza beszél, és az Eperjesi járásbíróság 2009. november 10-i, sp. zn. 3T 23/08 szám alatti végzésének áttanulmányozása után férfiként bocsánatot kér tőlem. A végzésből ugyanis egyértelműen következik, hogy ki vágta le azt a fejet Reichel hoteljében  (és hogy az biztosan nem én voltam).“

 

Az aktuality.sk szerint a korábbi maffiafőnök Slivenský lefejezésére gondol, akmit Csémy Mihály hajtott végre, aki a Pápay-klán tagja volt, majd később átállt Černákékhoz. Csémy ma már nem él, 1997-ben vele is végeztek, augusztusban saját gépkocsijában lőtték szitává.

 

Körkép.sk, aktuality.sk

További ajánlott írások:

 

2017 legjei a Körképen: Árulás, vér és bosszú. A Pápay-maffiaklán rettegésben tartotta Dél-Szlovákiát

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!