Nyitókép forrása: Facebook.com/reprofotó

 

A Demokratapárt színeiben induló egykori SaS-es Ľubomír Galko és több hozzá közel álló képviselő (pl. Jozef Rajtár) támogató szavazatukkal segítették megnyitni a Smer és az SNS által összehívott rendkívüli ülést. Nélkülük a 800 milliós szociális csomagot választási kampányfogásként elfogadtatni akaró koalíciós pártok hoppon maradtak volna.

 

A Demokratapárt elnöke, Michal Kravčík a Facebookon azt írta, hogy a rendkívüli ülést támogató jelöltjeik elveszteték a párt bizalmát, és követelte, hogy önként lépjenek vissza a Demokrata párt listájáról. Amennyiben ezt nem teszik meg, összehívják a párt elnökségét, és azon keresztül távolítják el őket a választási listáról.

 

A Smer és az SNS ülését hat képviselő támogatta: Ľubomír Galko, Natália Blahová, Miroslav Ivan,Renáta Kaščáková, Jozef Rajt§r és Vladimirír Sloboda.

 hirdetes_400x285  

 

Ők hatan délután 15:00-kor sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen döntésüket természetesen azzal indokolták, hogy az emberek javát akarják. Állításuk szerint az ülés lehetővé tételével azt akarták elérni, hogy nyílt vita legyen a parlamentben arról, hogy a smeres kormányok tétlenségére hívják fel a figyelmet. Nem adott egyértelmű választ arra, hogy támogatják-e vagy sem holnap a Smer szociális csomagjait – a szövegkörnyezet azonban azt sejtette, hogy hajlanak az intézkedések megszavazására.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!