Nyitókép forrása:  sme.sk

 

Az SaS-ből kiváló „rebellisek” is támogatták a Smer és az SNS mai rendkívüli ülésének megnyitását. A szükséges 76 támogató szavazat helyett a kormánypártoknak 77-et sikerült biztosítaniuk. A Demokratapárt színeiben induló, egykori SaS-es Ľubomír Galko és Jozef Rajtár körül csoportosuló képviselők nélkül nem sikerült volna a rendkívüli ülést megnyitni, de persze, az ĽSNS-re is szükség volt.

 

A Miroslav Beblavý (PS-SPOLU) körül csoportosuló frakción kívüli képviselők tortát helyeztek el, elmondásul szerint esküvői tortáról van szó, amellyel  a Smer-SD, az SNS és az ĽSNS házasságát szeretnék megünnepelni.

 

Andrej Danko az ülést először megszakította, majd a szünet után bejelentette, hogy szerda délelőtt 9:00-ig elnapolja az ülést.

 hirdetes_400x285  

 

Az ülésen három kormány-beterjesztésről szavaztak volna: a családi pótlék összegének duplájára emeléséről, a 13. nyugdíj bevezetéséről és a 3,5 tonnánál könnyebb járművekre vonatkozó autópályadíjak eltörléséről.

 

A javaslatokat elég vegyesen fogadták. A Most-Híd nem támogatta koalíciós partnereit, a Sme rodina csak akkor segítette volna a Smer javaslatait, ha Robert Fico nyilvánosan bocsánatot kér.

 

A három intézkedést az Gazdasági Elemzők Klubja veszélyesnek nevezte. Azon túl, hogy a következő kormány terhére költ el 800 millió eurót az adófizetők pénzéből, jelenlegi formájában „kockázatos vagy nagyon kockázatos kategóriába” taszítja a költségvetést. Szerintük ezt a törvényt Zuzana Čaputovának vissza kellene küldenie második olvasatba.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.