Nyitókép forrása: sme.sk

 

Az új főügyész megválasztása lesz az év egyik legfontosabb eseménye, erre is gondolni kell, mikor az urnákhoz járulunk – közölte Zuzana Čaputová államfő a facebookon közzétett bejegyzésében Laura Codruta Kövesi európai főügyésszel folytatott találkozója után.

 

Čaputová szerint az új főügyész személyének megválasztása lesz az új parlament „első nagy lehetősége a jogállam érvényesítésére és egy szimbolikus lépés megtételére az igazságszolgáltatás megtisztítása felé.

 

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban napvilágra került információk miatt mindenki pontosan tudja, mennyire fontos, hogy a főügyész posztját ne csak szakmai de morális feltételek alapján töltsék b e.

 hirdetes_810x300  

 

Kövesivel folytatott találkozóján arról egyeztetettek, hogy Szlovákia a korábbinál többet, három négy ügyészt küldhet az európai ügyészség testületébe.

 

A Kövesivel folytatott találkozóval kapcsolatban a szlovák sajtó megemlítette, hogy az ügyésznő korábban Románia főügyészeként jelentős lépéseket tett a korrupció visszaszorítása érdekében, és több magasrangú román politikust is bíróság elé állított.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!