Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Mojmír Mamojka alkotmánybíró közvetlen kapcsolatban állt Marián Kočnerrel, a Kuciak-gyilkosság főgyanúsítottjával, amely csak akkor szakadt meg, mikor Kočnert őrizetbe vette a NAKA 2018-ban.

 

A Denník N bizonyítékot szerzett arra vonatkozóan, hogy Mamojka röviddel a vállalkozó letartóztatása előtt találkozót beszélt meg vele. Mamojkát a lap még 2018 szeptemberében megkérdezte, hogy kapcsolatban állt-e Kočnerrel, akkor az alkotmánybíró mindent tagadott.

 

Most kiderült, hogy két héttel a NAKA letartóztatásával végződő razziája előtt Kočner üzent Mamojkának, hogy találkozót akar. Az alkotmánybíró készséggel válaszolt:

 hirdetes_810x300  

 

„Kassán vagyok. Szerda este cca. 19:00 órakor érek haza. Ha neked megfelel, lehet róla szó. M.”

 

idézte Mamojka válaszát a Denník N. A lapnak nyilatkozva az alkotmánybíró most azt állítja, hogy egy „kereskedelmi-jogi kérdésben írt kommentárról” akart vele beszélni Kočner. A maffiózó azonban hírhedt céduláin arra utasította korábbi jobbkezét, a Kuciak-gyilkosság egyik kulcsfontosságú tanúját, Peter Tóthot, hogy szabadon bocsátása érdekében vegye fel a kapcsolatot Mamojkával. Végül azonban az alkotmánybíró nem tett semmit, ezért egy másik cédulán Kočner a következőket írta: „Tudni akarom, miért vallott kudarcot Mamojka. RF-nek kell megoldania”.

 

Mamojka mindkét találkozó megvalósulását tagadja. Az alkamtánybíró korábban a Smer parlamenti képviselője volt, az alkotmánybírói székbe maga Robert Fico javasolta, Andrej Kiska pedig kinevezte őt – minderre még a II. Fico-kormány idején történt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.