Nyitókép: reprofoto (Facebook)

 

Rögtönzött sajtótájékoztatón reagált a Smer elnöke a két legerősebb kormánypárt által összehívott rendkívüli parlamenti ülés elhalasztására.

 

„Az ülés összehívása legitim. De ezek az őrültek az ellenzék részéről szégyen, amit csinálnak”

 

– fogalmazott Robert Fico, aki szerint indokolt a rövidített jogalkotási folyamat.

 

 hirdetes_810x300  

Ezt azzal indokolta, hogy a nyugdíjasoknak és a kisgyermekes anyáknak joguk van a méltó életre, melyet épp a most, 11 nappal a parlamenti választások előtt összehívott ülésen tárgyalandó javaslatok biztosítanának.

 

Fico szerint az ellenzék azt bizonyítja, hogy nem támogatnák a 13. Nyugdíj bevezetését, vagy a fiatal családoknak nyújtandó 100 százalékos családi pótlék emelés.

 

„Ha sérülnek az alapvető jogok, van lehetőség a rövidített eljárásra” – tette hozzá. Fico egyben Bugár Bélát is támadta, amiért a Most-Híd a kormánykoalíció tagjaként nem támogatta az ülés megnyitását.

 

„Felszólítom Bugárt, hogy fejezze be az emberek félrevezetését. A nyugdíjemeléshez és családi pótlék emeléshez szükséges állami kiadások csak a 2021-es költségvetési évet terhelnék. Jövőre gazdasági növekedéssel számolunk, így gond nélkül biztosított a nyugdíjemelésre szánt 440-450 millió eurós pluszforrás”

 

– mondta Fico.

 

„Nézzék meg mit mind a gazdasági tanács a jövő évi gazdasági növekedésről”

 

– tette hozzá.

 

Az ellenzék szerinte őrültek házát csinál a parlamentből, de a Smer megtalálja a módját a tárgyalás megkezdésére. A gond ugyanis ott van, hogy a PS/Spolu a pulpitusnál állva 2. napja akadályozzák az ülés lefolyását, ezzel védve a költségvetést a választások előtti felelőtlen politikusi ígérgetésekkel szemben.

 

Robert Fico határozottan támadta Bugár Bélát is.

 

„Bugár Béla világosan megmondta nekünk, hogy már nincs velünk. Mindezt azután, hogy 4 évig ott basáskodott a legjobb minisztériumokban, de mára már a szociális kormány ellen van. Ez legyen az ő problémája. Az, hogy Bugár nem lesz ott a következő parlamentben, csak és kizárólag az ő hibája, mert nem tud politizálni”

 

– jelentette ki.

 

A rendkívüli parlamenti ülés programját az SaS-ből kilépett, jelenleg a DS színeiben induló ellenzéki képviselők segítségével, 79 igen szavazat mellett fogadták el, és a tervek szerint holnap reggel 9 órakor folytatódik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.