Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

Igor Matovič, az OĽANO elnök szerint a rendkívüli ülés bojkottálása a jelenleg formájában is teljesen legitim módszer, ugyanakkor rossz hatással lehet a választási részvételre. Így reagált az utolsó felmérések szerint legerősebb ellenzéki párt elnöke délután.

 

A Smer és az SNS rendkívüli ülését a PS-SPOLU színeiben induló képviselők bojkottálják azzal, hogy elfoglalták a parlamenti szószéket, így a kormánypártok nem tudják beterjeszteni a javaslataikat. Ezekből pedig három is van (többek között a 13. nyugdíj bevezetése), amelyek együttes költsége évente 800 millió euró lenne.

 

Fico cirkusznak titulálta az ellenzéki képviselők lépését, akik szerint nem akarják, hogy a nyugdíjasok több pénzt kapjanak. Az ellenzék ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a szociális intézkedéseket törvénysértő módon gyorsított eljárásban akarják elfogadni, és ilyen közel a választásokhoz az intézkedések közpénzből fizetett kampánynak minősülhetnek.

 hirdetes_300x300  

 

Igor Matovič szerint a jövőben ezután az is előfordulhatna, hogy más pártok is ugyanígy bojkottálnák majd a parlament munkáját, akár mondjuk a Smer is.

 

Azt javasolja, hogy minden koalíciós és ellenzéki párt állapodjon meg abban, hogy a választások után közösen terjesztik be a három javaslatot (autópálya matricák eltörlése, 13. nyugdíj, családi pótlék megduplázása).

 

Attól tart ugyanis, hogy a politikától megcsömörlött emberek távol maradnak az urnáktól.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!