Nyitókép: Polícia SR/Reprofotó

 

A „Soha nem tudod, ki figyel” elnevezésű kampány és a Biztonságos internethasználata hete keretén belül a rendőrség felhívja a fiatalok és az összes internethasználó figyelmét arra, hogy soha ne tegyenek közzé személyes információkat a közösségi oldalakon, illetve ne küldjék el azokat idegen embereknek.

 

„Manapság bármivel vissza lehet élni, a jóhiszeműségünk pedig nagy gondot okozhat”

 

– figyelmeztet a rendőrség a közösségi oldalán.

 hirdetes_810x300  

 

Az új, sorrendben negyedik videójukban arra mutatnak rá, hogy a mobiltelefonok és a közösségi média mindenhol jelen van, az emberek pedig nem beszélgetnek egymással.

 

„De vajon tudatosítják-e, hogy bármi, amit a közösségi hálón közzétesznek, az tömegekhez jut el, többek között olyanokhoz is, akiket nem is ismernek?”

 

– teszi fel a kérdést rendőrség.

 

A megelőző kampány már az alap- és a középiskolákban is zajlik. A rendőrök elbeszélgetnek a gyerekekkel az adott témáról, együtt megnézik, majd elmagyarázzák nekik a videóban látottakat, és kis kártyákat adnak nekik, amelyeken a „Soha nem tudhatod, ki figyel! Ne oszd meg a magánéletedet az interneten!” felirat olvasható.

 

Nikdy nevieš, kto sa pozerá (4.)

NIKDY NEVIEŠ, KTO SA POZERÁ (4.): CHRÁŇTE SI SVOJE SÚKROMIE NA INTERNETEPri príležitosti bezpečného týždňa internetu si pripomeňme znovu sériu štyroch videí v rámci našej novej edukatívnej kampane "Nikdy nevieš, ktor sa pozerá".Kampaň je zameraná na to, aby varovala hlavne mladých ľudí, ale aj ostatných používateľov internetu, aby na sociálnych sieťach o sebe nezverejňovali súkromné informácie, prípadne ich neposielali cudzím osobám. V dnešnej dobe sa dá všetko zneužiť a z dobrého úmyslu sa môže stať veľkým problém.V poslednom, štvrtom videu ukazujeme už štandardný obraz dnešnej doby – mobily a sociálne médiá sú prítomné všade, ľudia medzi sebou prestávajú komunikovať. Uvedomujú si ale, že čokoľvek čo zverejňujú na sociálnych sieťach sa dostáva k mase publika, ktoré nepoznajú? Páčilo by sa im, ak by ich všade prenasledovali, aj na obedy?Preventívna kampaň UŽ PREBIEHA na základných a stredných školách. Policajní preventisti so študentmi o danej téme diskutujú, vysvetľujú im všetky štyri videá a rozdávajú malé kartičky ako pripomienku hesla celej kampane: NIKDY NEVIEŠ, KTO SA POZERÁ! NEZDIEĽAJ SVOJE SÚKROMIE NA INTERNETE!Pri tvorbe videí ďakujeme za spoluprácu študentom a vedeniu z Akadémia Policajného zboru v Bratislave – sledujte ich Facebook!

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Freitag, 7. Februar 2020

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!