Nyitókép: Aktality.sk

 

Néhány hónappal azután, hogy Rober Fico volt kormányfő tanácsadója, Mária Trošková befejezte ténykedését a kormányhivatalban, luxuslakást vásárolt egy ligetfalui új építésű lakóparkban.

 

A Nový čas napilap akkor megközelítőleg 250 ezer euróra értékelte a Trošková által vásárolt ingatlant, azonban az Aktuality.sk információi szerint jóval kevesebb összegért jutott hozzá a lakáshoz. Fico ex-tanácsadója 108 400 eurót fizetett a 145 négyzetméteres lakásáért, amelyből 45 négyzetmétert csak a terasz tesz ki.

 

 hirdetes_810x300  

A lakópark befektetője a Kokavec testvérek tulajdonában álló Develop BS vállalat volt. Annak ellenére, hogy Kokavecék Develop BS vállalata ellen csődeljárás folyik, az egykori tulajdonos nem gondolja úgy, hogy a tranzakció nem szokványos módon ment volna végbe.

 

 „Toršková rendes áron jutott hozzá az ingatlanhoz. Abban az időben a piaci ára 180 ezer euró volt“

 

– jelentette ki Martin Kokavec.

 

Kokavec elutasította azt a kijelentést, miszerint standardon felüli ingatlanról lenne szó. Szerinte a 100 négyzetméteres lakás 45 négyzetméteres terasszal normálisnak számít.

 

„A 21. században ez egy standard lakás. Ön hol lakik? Valószínűleg egy garázsban, ha ezt a lakást standardon felülinek ítéli meg“

 

– tette hozzá.

 

Roman Bičiar ingatlanközvetítő nem ért egyet Kokavec befektető szavaival. Szerinte 2018-ban egy ilyen ingatlan piaci ára 250 ezer euró körül mozgott, attól függetlenül, hogy Ligetfalu egy periferikus területén található.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.