Orsolya
  • HUF: 362.25
  • USD: 1.16
  • 10 °C
  • 15 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Galkoék maradnak a Demokratapárt jelöltlistáján

Az elnökség teljes mértékben kiáll a képviselői mellett.

Nyitókép: TASR/Oliver Ondráš

 

Michal Kravčík, a Demokratapárt elnöke még pénteken délután is Ľubomír Galkoék távozását sürgette, de a párt elnöksége másképp döntött.

 

A Demokratapárt elnöksége kiáll a Ľubomír Galko, Natália Blahová és Jozef Rajtár körül kialakult frakción kívüli képviselők csoportosulása mellett. A párt erről a pénteki elnökségi ülés után számolt be, ahol a rebellisek sorsáról döntöttek azután, hogy szavazataikkal támogatták a parlament rendkívüli ülésének megnyitását.

 

 „Az elnökség teljes mértékben kiáll a képviselői mellett, a Demokratapárt egységesen és egy erős jelöltlistával, az eszméiért folytatott harccal megerősödve vág neki a választásoknak“

 

– jelentette ki a párt az állásfoglalásában.

 

Az SaS-ből távozó frakción kívüli Balhovát, Rajtárt, Galkot, Vladimír Slobodát, Miroslav Ivant, Radoslav Pavelkát és Renáta Kaščákovát a pártelnök még kedden szólította fel arra, hogy távozzanak a jelöltlistáról.

 

Mindezt azután tette, hogy a fent említett képviselők támogatták a családi pótlék emelése, a 13. nyugdíj bevezetése és az autópályadíj eltörlése miatt összehívott rendkívüli ülést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket