Nyitókép: körkép.sk

 

Két évvel ezelőtt pontosan ezen a napon vesztette életét Ján Kuciak és Martina Kušnírová, miután Marian Kočner megbízásából Miroslav Marček lelőtte őket nagymácsédi otthonukban. A gyilkosok már a bíróság előtt állnak, az emberek pedig ismét a terekre vonulnak, hogy közösen emlékezzen a fiatalokra.

 

Szlovákiában és külföldön több mint 60 helyszínen tartanak megemlékezéseket a két meggyilkolt fiatal emlékére. Pozsonyban 17.00 órakor kezdődött a Tisztességes Szlovákiáért (Za slušné Slovensko) kezdeményezésére tartott megemlékezés – innen jelentkezik a Körkép.sk helyszíni tudósítója élőben:

 

 hirdetes_400x285  

Ma 2 éve történt a gyilkosság, mely mindent megváltoztatott!

Gepostet von Körkép am Freitag, 21. Februar 2020

 

Fotó: Körkép.sk

 

Hosszú évtizedek után először az újságírógyilkosság után mobilizálódott annyira az ország, hogy megtöltsék a tereket a fővárosban és az ország több nagyvárosában. A tragédia napvilágra kerülte után hétről hétre tízezrek gyűltek össze, hogy követeljék a kormány leváltását, a felelősök kézre kerítését.

 

Ne hagyjuk, hogy két évvel a Kuciak-gyilkosság után bűnrészessé tegyenek bennünket!

 

Bár Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter lemondtak, Bugár Béla az elhíresült harmadik mondatával megtartotta a kormánykoalíciót, amit azóta sem feled neki az ország.

 

A gyilkosság megrendelője és segítői már a bíróság előtt felelnek tettük miatt, többen közülük vélhetően életfogytiglani börtönbüntetést kapnak majd.

 

Fotó: Körkép.sk

 

A megemlékezés alkalmából a Kormányhivatallal szembeni Szabadság tér teljesen megtelt.

 

Fotó: Körkép.sk

 

Fotó: Körkép.sk

 

Fotó: Körkép.sk

 

Fotó: Körkép.sk

 

Fotó: Körkép.sk

 

Fotó: Körkép.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.