Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Andrej Danko, az SNS elnöke a sikertelen rendkívüli ülést követően internetes ankétot indított az autópálya matricák eltörléséről. Közben azonban a Zomri politikai szatirikus oldal az SNS megszüntetéséről vagy megtartásáról indított közvélemény-kutatást. Az eredmény – ha nem is reprezentatív – elég nagy pofon az SNS számára.

 

A héten az Smer és az SNS másodszor sem tudta vitára bocsátani a parlamentben a gyorsított eljárás javaslatát, amelynek keretében a 13. nyugdíjat, a családi pótlék megduplázását és az autópálya matricák eltörlését fogadnák el – ez utóbbit csak a 3,5 tonnánál kisebb gépkocsikra vonatkozóan.

 

A sikertelenségre reagálva Danko internetes ankétot indított az általa beterjeszteni szándékolt autópálya-díj eltörléséről szóló törvényről (az ötletet Matovičtól vette). Szombat este 13 ezer ember szavazott az díjak megtartására (!), és csak 1500 szavazat érkezett az eltörlésükre.

 hirdetes_400x285  

 

A matricák eltörlése 70 millió eurót venne ki az államháztartásból, a három intézkedés együtt 800 millió euróba kerülne, miközben a költségvetés már papíron is mínuszos (valószínűleg a hivatalosan beterjesztett jövő évi költségvetés nem a valós értékeket mutatja).

 

Ráadásul, a gyorsított eljárás használata ilyen esetben törvénytelen, ennyire közel a választásokhoz pedig nem teljesen alaptalanok azok a kijelentések, miszerint egyszerű szavazatvásárlásról, kvázi választási korrupcióról van szó.

 

A Zomri nevű szatirikus oldal reagált Danko ankétjára, és sajátot indított azzal a kérdéssel, hogy „támogatja-e az SNS megszüntetését”? Az eredmény elsöprő. Szombat estig 21 ezer ember szavazott arra, hogy az SNS szűnjön meg. Az eredmény azért érdekes, mert erre a szatirikus ankétra több támogató szavazat érkezett, mint ahányan az SNS kérdésére összesen szavaztak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!