Tisztelt Körkép.sk olvasói

 

Sztruhár František vagyok. Így hívnak, vagyis szlovákul írom a keresztnevem. Ez a szüleim döntése volt, és én ezt tiszteletben tartom. Igen, most mondhatják, de miért nem változtattam meg a nevem. Apum Magyarországon született, anyum Szlovákiában, ilyen vegyes házasság pedig több tízezer van. Én a választások végett nem fogom a nevem megváltoztatni, nem tartom korrektnek, hogy ezáltal próbáljak jobbnak tűnni.

 

Az évek során megtanultam, hogy elsősorban nem a név tesz bennünket emberré, hanem az, aminek magunkat belül érezzük, és amit embertársainkról gondolunk. Az a fontos, hogy érezzük-e magunkban azt, hogy tenni szeretnénk az emberekért, a szűkebb és tágabb régiónkban élőkért, hogy van-e bennünk kitartás a közösségi munka iránt.

 

 hirdetes_300x300  

Hogyan kerültem a politika közelébe? Kiábrándultam, de másként. Miként sokan mások, úgy sokáig én is szinte vakon hittem a politikusoknak. Vártam a modern egészségügyi ellátás kialakítását, a szép és korszerű iskolák létrejöttét, az új utak építését és mindehhez a megfelelő környezetvédelmi intézkedéseket. De nem csak ezeket. Hanem egy olyan szociális rendszert is, ami munkaarányos nyugdíjat biztosít, olyan nyugdíjas éveket szüleink és nagyszüleink számára, amiben szépen, nyugdíjas módjára élhetik munkával megszolgált idejüket, amikor végre valóban azt tehetik, amit kedvük és egészségük enged. A felsorolt várakozások sajnos csak álmok maradtak, szinte alig vagy semmi sem valósult meg belőlük.

 

 

Ez volt az a pillanat, amikor elhatároztam, többször nem hagyom magam becsapni. Napjaink politikusai nem értik mi a valós élet, mer elfelejtették, hogy a parlamenten kívül történik az élet. Nem tudják, hogy mit jelent munkába járni, vagy az időben megérkezett fizetés, amiért éppen nem kellett könyörögni. És akkor még nem beszéltünk az energiaárak emelkedéséről. Cserébe pedig mit kapunk? Csendre intenek minket, mert ezt így kell tenni, ahol pedig szólni lehetne és tenni, ott üzlettáras, érdek és haszon van.

 

Változtatni kell! Változtatni meg csak úgy lehet, hogy részt vállalunk benne, hogy teszünk a változásért. Most biztosan azt várják, hogy milyen jó és szép vagyok, és hogy minden problémára tudom a megoldást. Hát nem. És ha más ezt írná magáról, akkor sajnos ő is hazudna. Csakis közösen, mint csapat tudunk eredményt elérni, hogy könnyeb, egészségesebb, szebb legyen a mindennapi életünk.

 

Itt az idő, hogy saját magunkért harcoljunk, saját magunkért tegyünk és mi legyünk a nyertesek!

 

A recept nagyon egyszerű: változtatni kell. Mert csak így lehet tisztességes magyar képviseletet biztosítani. Csak így lehet jobban odafigyelni a déli régiónkra, rámutatni problémáinkra, megvédeni a környezetünket, ivóvizeinket, bebiztosítani a megfelelő orvosi ellátást, elérni, hogy gyermekeink modern iskolákat látogassanak, és azt, hogy a szüleink és nagyszüleink nyugdíjas élete élet legyen!

 

Ha pedig nem tetszik a nevem, mert szlovák, akkor itt a 22-es lista csapata, teli új arcokkal, szakemberekkel és magyar névvel, amennyiben valóban az a fontos. Látják a problémákat és megoldást kínálnak a magyarok lakta régiónak.

 

Én nem félek sem a munkától, sem a kihívásoktól. Sőt, siker esetén csak többet fogok dolgozni azért, hogy jobb irányba változzon mindannyiunk élete, és a jövőben csak egy magyar lista legyen.

 

Dél-Szlovákia a jelenleginél többet érdemel, ezért gyere te is február 29-én választani és karikázd a neked megfelelő személyeket.

 

Üdvözlettel,

Sztruhár František

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.