Belföld

Győzelmet és bizniszek nélküli magyar képviseletet ígért az MKÖ dunaszerdahelyi kampányzáróján

Nem fogták vissza magukat beszédíráskor az MKÖ vezetői és vezető jelöltjei

Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

Nem fogták vissza magukat beszédíráskor az MKÖ vezetői és vezető jelöltjei az MKÖ dunaszerdahelyi kampányzáróján. Bárdos Gyula listavezető a “bizniszek” nélküli magyar képviselet fontosságáról beszélt, Mózes Szabolcs, az MKÖ elnöke a közös magyar lista koalíciós potenciálját hangsúlyozta, míg Menyhárt József nagy magabiztossággal jelentette ki, hogy “ez a lista győzelemre van ítélve”. Simon Zsolt pedig ígéretet tett a választóknak, hogy a Most-Híd értékrendjének örökségét a Magyar Fórum viszi tovább. 

 

Hirdetés(x)

A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban tartott kampányzáró rendezvényt a Magyar Közösségi Összefogás vasárnap délután. A koncertekkel egybekötött eseményen a közös magyar lista mind a 150 jelöltje jelen volt.

 

Mózes Szabolcs, az MKÖ elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy „csak egységben, összefogásban lehet eredményeket elérni”, ezért hozták létre tavaly nyár végén az Összefogás Mozgalmat.

 

„Február 29-én arról fogunk dönteni, hogy lesz-e szlovákiai magyar érdekképviselet a parlamentben és a kormányban. (…) Ennek eléréséhez nekünk nem csak jó programunk áll rendelkezésre, hanem szlovák partnereink is vannak, akikkel végre tudjuk hajtani ezt a programot”

 

fogalmazott. Kiemelte, hogy a választásokon a magyar választók arról is döntenek, hogy a megosztottság, vagy az összefogás útján haladjon-e tovább a felvidéki magyar politikai képviselet. Párhuzamot vont a mečiari idők vadprivatizációja és maffiauralma, valamint az elmúlt négy év korrupciótól hemzsegő és újságíró-gyilkossághoz vezető kormányzása között.

Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Hirdetés(x)

Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke beszédében kiemelte, hogy a három magyar párt közös listáján „kereszténytől a liberálisig” mindenki megtalálhatja magának azt a jelöltet, aki számára szimpatikus. Szerinte a magyar egységet nem a pártok képviselőinek és a politikusoknak kell megteremteniük, hanem a választóknak.

 

„Ha önök egységesen elmennek és szavaznak, és a magyar listára szavaznak, amely elutasította a Fico-féle maffiakormánnyal való együttműködést, akkor mindegy, mit mutatnak a közvélemény-kutatások, sikeresek tudunk lenni”

 

fogalmazott. Hozzátette, hogy a Magyar Fórum és jelöltjei továbbviszik a Most-Híd által képviselt értékrendet.

 

„Arra kérem önöket, hogy szombaton menjenek el választani, és írjunk történelmet és küldjük a maffiakormányt minden koalíciós partnerével a múltba”

 

mondta.

 

 

Menyhárt József, MKP elnöke  beszédében elmondta, hogy az elmúlt harminc évben „mindig a kicsit választottuk, ezért meg is szokták, hogy nekünk a kevés is elég”.

 

„Átrajzolták fejünk felett a megyehatárokat, sarokba szorították az anyanyelvünket, térdre kényszerítették a gazdaságunkat. Már nincs hova hátrálnunk, és már nincs hova átállnunk”

 

fogalmazott.

 

„Mi, akik itt állunk, és korábban politikai ellenfelek voltunk nem ellenségként, hanem a közösségért tenni akaró emberekként fogtuk meg egymás kezét elengedve egymás nyakát”

 

tette hozzá. Ezután elmondta, hogy a magyar közösség már 2006-ban megtapasztalta, hogy ki is Robert Fico és Robert Kaliňák, majd visszaemlékezve a Hedvig-ügy és a dunaszerdahelyi magyarverés eseményeire megjegyezte, hogy azóta sem kértek bocsánatot.

 

„Nekünk igenis jogunk van itt élni – nem túlélni, hanem itt élni – a mindennapjainkat becsületben és bátran”

 

mondta. Kijelentette, hogy az MKÖ be „be fog jutni a parlamentbe, ez biztos”, majd arra kérte a hallgatóságot, hogy „önmagáért menjen el szavazni”.

 

„Ez a lista győzelemre van ítélve, de ez a győzelem mindannyiunk győzelme kell, hogy legyen. Hajrá Felvidék, hajrá Csallóköz, hajrá magyarok!”

 

zárta beszédét Menyhárt.

 

Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Bárdos Gyula, az MKÖ listavezetője elmondta, hogy 2014-ben, egyetlen magyar elnökjelöltként annak ellenére sikerült 5 százalékot elérnie, hogy „egyesek” nem támogatták (utalva arra, hogy a Most-Híd akkor szlovák jelölt mögé sorakozott be).

 

„Hölgyeim és Uraim, a választáson induló 25 lista között csak egyetlen egy teljesen magyar lista van, a 22-es számú, és ezen 150 magyar jelölt található. A többi lista vagy vegyes lista, vagy szlovák lista megspékelve néhány magyar névvel”.

 

fogalmazott, majd hozzátette:

 

„Soha senki nem fogja helyettünk kikaparni a gesztenyét. Soha senki nem fogja képviselni a mi érdekeinket, ha nem vagyunk képesek összefogni, és nem vagyunk képesek a felvidéki magyar közösségnek egy olyan képviseletet biztosítani, amely nem a saját zsebére és bizniszére, hanem a közösségre akar építeni”

 

Hangsúlyozta, eljött az ideje, hogy „ne a saját zsebükre dolgozzanak”, hanem a magyar közösséget képviseljék.

 

„Ezt vállalja ez a magyar lista”

 

Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Úgy folytatta:

 

„Március 1-jén új korszak kezdődik. Ezt a kormány le kell váltani. (…) 100 évvel Trianon után és a megosztottságunk után mikor adunk végre megfelelő választ, fogunk össze, hogy megmaradjunk magyarként a szülőföldünkön? Itt a nagy lehetőség: február 29-én, szombaton, a választások napján”

 

Majd kijelentette, azt szeretné, hogy a magyar lista végre megkapja azt a támogatást, ami Felvidék, Dél-Szlovákia felzárkóztatásához szükséges.

 

„Kormányt váltunk, kiszellőztetünk, és egy olyan magyar képviselet juttatunk be, amely a magyarok érdekeit védi majd. Önökkel együtt sikerülni fog”

 

fogalmazott.

 

Ezen a héten lényegében már a kampányfinisbe értünk, csütörtöktől moratórium van érvényben. A választásokra 29-én, szombaton kerül sor, több mint 4 millió választópolgár járulhat az urnákhoz, köztük több mint 350 ezer magyar választónak is lehetősége van leadni a voksát.

 

Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zempléni Péter
2020. feb. 24. 15:31

„Hölgyeim és Uraim, a választáson induló 25 lista között csak egyetlen egy teljesen magyar lista van, a 22-es számú, és ezen 150 magyar jelölt található. A többi lista vagy vegyes lista, vagy szlovák lista megspékelve néhány magyar névvel”. Erre mondják, hogy ha hallgatott volna, bölcs maradt volna! Vagy,: Akinek vaj vaj van a fején ne menjen a napra! Ez a lista is spékelt egy két identitászavaros ki tudja kivel? Vagy olvasni, vagy számolni nem tud Bárdos??!! 25. Juraj Nagy, 47 r., kultúrny referent, Krásnohorská Dlhá Lúka 27. Terézia Földváryová, Mgr., 52 r., starostka, Blatná na Ostrove 28. Orsolya Ráczová, MSc., 32 r., expertka na zahraničnú a bezpečnostnú 30. Marián Paulisz, Ing., 34 r., starosta, Dolné Obdokovce 32. Flóra Ondová Reiter, Ing., 43 r., projektová manažérka, Košice 33. Tomáš Bojtoš, Ing., 40 r., stavbyvedúci, Veľký Krtíš 34. František Sztruhár, Ing., 43 r., manažér, Šamorín 35. Tichomír Szolárd, 53 r., strojný technik, Vlčany 36. Daniel Miklóš, Mgr., 25 r., manažér, Štúrovo 42. Ladislav Polák, Ing., 49 r., starosta obce, Okoč 55. Karol Bugár, Ing., 46 r., manažér, Šamorín 58. Zoltán Huďár, Mgr., 28 r., pedagóg, Čoltovo 59. Ladislav Štefán, 38 r., podnikateľ, Jablonov nad Turňou 61. Eva Kaczová, Mgr., 39 r., starostka, Trstice 75. Tomáš Molnár, PhDr., 27 r., konateľ rehabilitačného centra, Vlčany 76. Magdaléna Tárnok, Mgr., 43 r., politologička-historička, podnikateľka, Komárno 82. Ladislav Kocsis, 36 r., obchodný zástupca, Veľký Kamenec 83. Zuzana Veszprémi, Ing., 47 r., ekonómka, Borša 84. Ladislav Szunyog, Ing., 53 r., manažér, Kráľovský Chlmec 85. Marcel Piekarski, 24 r., politológ, Jesenské 90. Csaba Žitňár, Ing., 37 r., podnikateľ, Číž 93. Kristián Kerekeš, Bc., 33 r., zdravotnícky záchranár, Večelkov 94. Eszter Janitsová, 24 r., študentka VŠ, Nitra 95. Oto Báthory, 50 r., nezamestnaný, Rimavská Sobota 96. Július Kiss, Mgr., 60 r., živnostník, Neded 103. Tomáš Óváry, 37 r., podnikateľ – SHR, Veľké Kapušany 113. Peter Farkas, Mgr., 46 r., podnikateľ, Janíky 114. Ladislav Csefo, Ing., 32 r., ekonóm, manažér životného prostredia, Slavec 119. Pavel Élesztős, Ing., PhD., 46 r., vývojový inžinier, Šamorín 122. Peter Ondrusek, 49 r., konateľ, Hurbanovo 123. Ján Markovics, 43 r., karate tréner, podnikateľ, Kameničná 124. Peter Furik, 55 r., strojný inžinier, Kráľovský Chlmec 127. Pavel Domonkos, PhDr., 33 r., manažér kultúry, Veľké Dvorníky 131. Anikó Korčoková, 45 r., sekretárka, Kosihy nad Ipľom 134. Pavol Balázs, 31 r., živnostník, Fiľakovo 142. Ladislav Dubai, 39 r., vedúci zmeny automobilového závodu, Vlčany 100 évvel Trianon után és a megosztottságunk után mikor adunk végre megfelelő választ, fogunk össze, hogy megmaradjunk magyarként a szülőföldünkön? Itt a nagy lehetőség: február 29-én, szombaton, a választások napján” Ne aggódj Bárdos, menni fog nélkületek is, mint az elmúlt 10 évben is. A fenti cimboráidban azért nem vagyok biztos!!!

  Horvay L.
  2020. feb. 24. 19:33

  Mintha az SNS lista lenne! Látta Bárdos ezt? Vagy ennyire hülyének nézi a vàlasztókat amikor marhaságokat beszél? Méghogy teljesen magyar lista... Röhej..

Sági Ipoly
2020. feb. 24. 21:47

tulajdonképpen mit is akartok ezzel.......??????? nem értem...... de nem fontos elmagyaráznotok, mert nincs mit megmagyarázni.... és nem is kíváncsi rá egy normális ember se.......a listáról 8-10 ember kerülhet be..... a többi 140 embernek aki vállalta azt, hogy a nevét adja ahhoz hogy fölírják a listára és idő, pénzt és fáradságot nem kimélve végig csinálják a kampányt, úgy hogy tudják semmi esélyük a bejutásra....... nos ezeknek az embereknek KöSZöNET jár azért is hogy ott vannak .... de van pár primitív barom aki még eddig semmit se csinált csak azt hiszi okoskodik, pedig nem, mert ahhoz is legalább 30as IQ kellene, de itt ez messze nincs meg.... te ne törődj senki nevével, az nem a te dolgod kit hogy hívnak,,,, ezt kikérem az ő nevükben is.....

Sági Ipoly
2020. feb. 24. 22:31

Annak, hogy az általad itt közzétett adatok ebben a formában szerepelnek a szavazólapon megvan a törvényi háttere, de neked szerintem nincs jogod ezeket az adatokat igy, ebben a formában sehol közzétenni, ezzel ugyanis szerintem megsértetted az adatvédelmi törvényt, lehet ebben az esetben visszaéltél egyes személyek adataival... ezt jogászok jobban tudják (én nem vagyok az).... remélem az MKö jogászai utánnanéznek, hogy nem történt-e törvénysértés és megteszik irányodba a megfelelö jogi lépéseket.... csak téged idézlek : " Erre mondják, hogy ha hallgatott volna, bölcs maradt volna!" - ezt te írtad fentebb.... javaslom legközelebb 10szer is gondold át és utánna ne írj semmit, az lesz a legjobb.,,,..

  Zempléni Péter
  2020. feb. 25. 15:20

  https://www.ta3.com/volby-2020/zoznam-kandidatov.html https://www.ta3.com/volby-2020/zoznam-kandidatov/kandidatka-mks-mko.html No comment

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!