Belföld

Az ügyészség vádemelési javaslatot terjesztett be Grendel Gábor ellen

2012-ben állítólag titkos információkat árult el az újságíróknak Marian Kočner bankszámláiról.

Nyitókép: SME/Marko Erd

 

A kerületi ügyészség ügyésznője, Beáta Vítková február elején vádemelési javaslatot terjesztett be Grendel Gábor (OĽaNO) ellen banktitok megsértése miatt.

 

Az ügyésznő szerint Grendel 2012-ben titkos információkat árult el az újságíróknak Marian Kočner bankszámláiról. Minderről sajtótájékoztatóján Grendel Gábor és Igor Matovič számolt be.

Hirdetés(x)

 

Az ügyésznő annak ellenére tett vádemelési javaslatot néhány héttel ezelőtt, hogy a nyomozó már egy évvel ezelőtt javasolta a nyomozás leállítását.

 

Az üggyel Štefan Jombik és Jaroslav Barochovský nyomozó, valamint Bystrík Palovič ügyész foglalkozott, akik mind kapcsolatban állnak Kočnerrel. Jombiknak és Barochovskýnak emiatt távoznia is kellett a rendőrségről, Palovičot pedig a főügyész függesztette fel.

 

Daniel Lipšic ma a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Grendel állítólagos lépését az összes tanú tagadta, a vádemelés csupán Martina Ruttkayová vallomásán alapul, aki Kočner befolyása alatt állt.

 

A Threema alkalmazáson keresztül váltott üzenetekből ugyanis kiderült, hogy Ruttkayová Kočner utasításai alapján tett vallomást.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket