Nyitókép: SME/Marko Erd

 

A kerületi ügyészség ügyésznője, Beáta Vítková február elején vádemelési javaslatot terjesztett be Grendel Gábor (OĽaNO) ellen banktitok megsértése miatt.

 

Az ügyésznő szerint Grendel 2012-ben titkos információkat árult el az újságíróknak Marian Kočner bankszámláiról. Minderről sajtótájékoztatóján Grendel Gábor és Igor Matovič számolt be.

 

 hirdetes_400x285  

Az ügyésznő annak ellenére tett vádemelési javaslatot néhány héttel ezelőtt, hogy a nyomozó már egy évvel ezelőtt javasolta a nyomozás leállítását.

 

Az üggyel Štefan Jombik és Jaroslav Barochovský nyomozó, valamint Bystrík Palovič ügyész foglalkozott, akik mind kapcsolatban állnak Kočnerrel. Jombiknak és Barochovskýnak emiatt távoznia is kellett a rendőrségről, Palovičot pedig a főügyész függesztette fel.

 

Daniel Lipšic ma a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Grendel állítólagos lépését az összes tanú tagadta, a vádemelés csupán Martina Ruttkayová vallomásán alapul, aki Kočner befolyása alatt állt.

 

A Threema alkalmazáson keresztül váltott üzenetekből ugyanis kiderült, hogy Ruttkayová Kočner utasításai alapján tett vallomást.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!