Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Zuzana Čaputová államfő csak a választások után fog nyilatkozni a 13. nyugdíj kapcsán – jelentette be a sajtónak Martin Strižinec, az elnök szóvivője. Mivel a javaslatot gyorsított eljárásban fogadták el, már csak Čaputován múlik, hogy aláírásával hatályra emeli az intézkedést, vagy a választások után visszaküldi az újraalakuló parlamentnek a törvényt. Az, hogy az államfő nem hoz döntést a kérdésben a választások utánig, előre borítékolható volt. 

 

„Az államfő nem kíván beavatkozni a végéhez közeledő választási kampányba azzal, hogy véleményt formál egy elfogadott törvénnyel kapcsolatban, ráadásul egy nappal a moratórium életbelépése előtt“

 

mondta Strižinec.

 

 hirdetes_810x300  

Egyelőre a Smer és az SNS három javaslata közül csak a 13. nyugdíj ment át gyorsított eljárásban és második olvasatban. A családi pótlék megduplázásáról a Smeren belül újraindították a vitát. (Megjegyezzük, a felmérések szerint a Smer választóinak két harmada 65 év feletti.) Az új verzió szerint nem a családi pótlék összegét növelnék, hanem a gyerekek után járó adókedvezményt. Az autópálya-matricák eltörlését az SNS már terjeszti be.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!