Nyitókép: Pravda

 

Amennyiben a választások után a kormánykoalícióban az SaS lenne a második legerősebb párt, Richard Sulík a pénzügyminiszteri posztot pályázná meg. Mindezt maga az SaS pártelnöke jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján. Sulík azt is lemondta, hogy a pártja semmilyen feltételt nem szabad az esetleges koalícióba való belépéshez.

 

Sulík szerint az SaS értékeli, hogy az előnyben részesített koalíciós partnerek közül egyik sem szab kardinális feltételeket a koalícióba való belépéshez. A pártelnök továbbá ismételten kizárta a tárgyalást a Smerrel, az SNS-szel és az ĽSNS-szel.

 

 hirdetes_810x300  

Sulík elmondása szerint az SaS legalább egy gazdasági tárcára tartana igényt – a pénzügyire, gazdaságira, közlekedésügyire vagy a mezőgazdaságira –, emellett egy további tárcát is vinnének.

 

„Természetesem ez egy olyan tárca lenne, amelyben a programunk a legjobbnak lett kiértékelve, és ahol a feladat elvégzésére a legalkalmasabb embereink vannak”

 

– tette hozzá. Amennyiben a jobboldali koalícióban az SaS lenne a második legerősebb párt, Sulík pénzügyminiszter szeretne lenni.

 

Az új kormány legfontosabb feladatának az igazság megújítását és a jogállam megteremtését vélik, emellett szeretnék, ha „mindenkit, akik éveken keresztül fosztogatták az országunkat, igazságos bíróság elé állítanának”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!