Belföld

Már terjed emailben az AKO és a Focus választások előtti utolsó, nagy közös felmérése

A Körkép.sk birtokában levő eredményekből kiderül, hogy az első helyen változás történt

Nyitókép: montázs(Körkép.sk)

 

Szerda délután több mint 9000 személy kapta meg emailben a két fő közvéleménykutató-intézet utolsó nagy közös felmérését a választások előtt.

 

Az eredményt a sajtó nem közölheti, magánszemélyek azonban terjeszthetik, számukra nincs semmilyen törvényi szankció. A Körkép.sk birtokában levő eredményekből kiderül, hogy az első helyen változás történt, és az a párt, mely évekig a legerősebb volt, már nem biztos, hogy a választások után is az marad.

 

A mostani, nagymintás, 2000 fő megkérdezésén alapuló eredményekről, melyek szerkesztőségünk birtokában vannak, annyit lehet elmondani, hogy az eddigi tendenciát erősítik. Mégpedig úgy kormányoldalon, mint az ellenzéki és a magyar térfélen. Az ellenzéki pártok egy kivételével mind a küszöb felett szerepelnek, a parlamentbe összesen hét párt jutna be. További érdekesség, hogy a szélsőséges erők visszaestek, és két kormánypárt sem élné túl a választásokat.

 

Az 50dni.sk polgári kezdeményezés korábban gyűjtést szervezett, hogy ha érvénybe lépett volna a Smeres kormány által elképzelt, választások előtti 50 napos határidő a közvéleménykutatásokat illetően, legyen alternatív megoldás. A jogszabályt végül Zuzana Čaputová megvétózta, így nem lépett érvénybe.

 

A politikai pártok a legújabb számokat természetesen saját bázisuk mozgósítására használják fel. A kampánycsend holnap reggel 7 órától lép életbe.

 

A Focus és az AKO felmérése február 20-24 között kétezer személy telefonos és személyes megkérdezésével készült.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dani lászlo
2020. feb. 26. 18:16

szeretném hogy legyen Magyar képviselet!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket